12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:22

Fotobiënnale in dorpshart

Liefst 180 foto’s in centrumstraten

HAAKSBERGEN – Haaksbergen staat van 21 mei tot en met 30 oktober in het teken van de vierde Fotobiënnale Haaksbergen. Fotogroep Haaksbergen schotelt het winkelend publiek, toeristen, dagjesmensen en recreanten 180 foto’s voor in het dorpshart. Op verschillende locaties is zowel vrij werk te zien als foto’s rond thema’s als Het DNA van Haaksbergen of Architectuur in Twente.

De foto’s zijn geprint op kubussen rond bomen, motorkappen in leilindes, deuren boven beukenhagen, metalen deksels in platanen en op doeken in houten- en aluminiumframes. Klapper is dit keer een mega-fotodoek in een bijzondere constructie. Net als in 2018 slingert onze buitenexpositie zich ook dit jaar door het dorpshart globaal tussen de Museum Buurtspoorweg aan de Stationsstraat, via de Spoorstraat en de Markt door De Ruisschenborgh naar het toekomstige Cultuurplein bij theater De Kappen”, laten Henk Jalving en Ben Lensink namens de organisatie van Fotogroep Haaksbergen weten.

De officiële opening van de Fotobiënnale Haaksbergen is zaterdag 21 mei om 13.30 uur door burgemeester Rob Welten op het plein voor het oude gemeentehuis aan de Markt 3. “Ook nu weer is ons Fotofestival de openingsactiviteit van de Week van de Amateurkunst (WAK).” Leden van de Fotogroep Haaksbergen zijn in het centrum bezig met de opbouw van de Fotobiënnale 2022.