20 mrt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:50

Fotografen brengen thema Boekenweek in beeld

HAAKSBERGEN – ‘De Moeder de vrouw’ is het thema van de Boekenweek. Fo0togroep Haaksbergen houdt er een foto-expositie over.

Daarmee pakt de plaatselijke club van bevlogen amateurfotografen de draad van exposities weer op nadat in 2016 een jaartje werd overgeslagen in verband de organisatie van de eigen Fotobiënnale en de verhuizing van de bibliotheek een jaar later. Op verzoek van de bibliotheek haakte de Fotogroep Haaksbergen zeven jaar geleden voor het eerst in op het thema van de Boekenweek en daarmee was gelijk een goede traditie geboren. Leden van de fotoclub verbeelden jaarlijks het thema op geheel eigen wijze. ,,Een echte uitdaging, want het is niet altijd eenvoudig”, verzekert voorzitter Ben Lensink. ,,Wat te denken van eerdere Boekenweekthema’s als ‘Vriendschap en andere ongemakken’, ‘Waanzin (te gek voor woorden)’ of ‘Verboden Vruchten’.”

Opnieuw gaan de leden de uitdaging aan om het Boekenweekthema op geheel eigen wijze te in beeld te brengen met hun camera’s. ,,Dit keer dus een fotografische interpretatie van ‘De moeder de vrouw’. Een uitdaging die opnieuw heeft geresulteerd in een verrassende tentoonstelling.”De expositie is voor het eerst in het nieuwe onderkomen van de bibliotheek Haaksbergen in het Kulturhus. Daar hangen rond de twintig foto’s op panelen in zowel de foyer als het theatercafé. De fototentoonstelling is te bezichtigen van vrijdag 22 maart tot en met 11 april tijdens de openingstijden.