12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:16

Fotogroep moet Fotobiënnale schrappen 

HAAKSBERGEN – Het bestuur van de Fotogroep Haaksbergen heeft in samenspraak met de commissie Fotobiënnale  besloten de Fotobiënnale 2020 af te gelasten vanwege de coronacrisis.

,,Door de huidige en mogelijk in de nabije toekomst nog verdergaande maatregelen om het virus in te dammen, zien wij geen mogelijkheden om de vierde editie van onze Fotobiënnale op te bouwen in de week voor en de week na Pinksteren. Veiligheid en gezondheid staan voorop”, meldt voorzitter Ben Lensink.

Vooruitlopend op de echte Biënnale, zou de fotogroep afgelopen donderdag beginnen met de realisatie van de Pre Fotobiënnale: twee zwevende kubussen rond de bomen voor het gemeentehuis met acht foto’s rond het thema ‘75 jaar Bevrijding en Verzoening’. ,,De foto’s zouden deze week worden onthuld op de dag waarop Haaksbergen 75 jaar geleden werd getroffen door een bombardement. Dat zou gebeuren op de 24ste aansluitend op de herdenkingsbijeenkomst aan de Buurserstraat.”

Inmiddels heeft de gemeente deze en andere activiteiten afgelast. Evenals twee jaar geleden, zou ook de vierde editie van de Fotobiënnale worden gehouden in het centrum van Haaksbergen tijdens week van de Amateurkunst begin juni tot 23 oktober. Een speciale commissie heeft hiervoor 180 foto’s geselecteerd.

,,Voordat we de printopdrachten de deur uit zouden doen, hebben we de knoop doorgehakt en besloten de Fotobiënnale 2020 af te blazen en een jaar uit te stellen”, aldus de preses van de Haaksbergse fotoclub. ,,Gezien de omstandigheden een realistische en logische beslissing, waar we niet lang over na hoefden te denken. We hopen volgend jaar weer vele mensen te kunnen verrassen en plezieren met onze Fotobiënnale. Wat in het vat zit, verzuurt immers niet.”