12 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:21

Fout parkeren? Op de bon bij busstation!

Bij het busstation in het Haaksbergse centrum staan met grote regelmaat fietsen her en der geparkeerd. Niet in de fietsenstalling – zoals het hoort – maar er naast, voor of achter. Toen er vorig jaar een nieuwe stalling kwam is fout parkeren even door de vingers gezien. Gemeentelijke toezichthouders lieten het bij een waarschuwing én deden voor hoe de fietsen gestald kunnen worden.  De tijd van wennen en waarschuwen zit er nu op. De eerste bekeuringen zijn inmiddels uitgedeeld.

Te vaak staan fietsen niet goed gestald. Ze zijn meestal een sta-in-de-weg voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en mensen met een rollator uit het aangrenzende seniorencomplex. Vorig jaar heeft de gemeente een nieuwe fietsenstalling gerealiseerd, met twee stallingen boven elkaar. De capaciteit is nu in orde, maar vooral van de bovenste stalling (met een eenvoudig liftsysteem) wordt nog onvoldoende gebruik gemaakt. Recentelijk is er belijning aangebracht, waardoor scooters en brommers een aparte plek hebben. Fietsen mogen daar niet staan.

Niet mals

Voortaan is het: fietsen in de fietsenstalling en scooters en brommers op de gemarkeerde plek. Doe je dat niet? Dan krijg je een bon. De boete is niet mals. Voor een fiets die niet in de stalling is geplaatst 34 euro en voor een scooter buiten de markering 65 euro. Daarbovenop in beide gevallen nog 9 euro administratiekosten. De controles vinden plaats op diverse dagen in de week en op diverse tijdstippen.