16 apr - 15:42 Haaksbergen - aangepast om 15:42

Gebrek aan scorend vermogen breekt Hoeve Vooruit op bij Lochuizen

Op zondag 14 april stond voor Hoeve Vooruit de uitwedstrijd tegen Lochuizen op het programma. Op bezoek bij Lochuizen speelt Hoeve Vooruit vaak ondermaats waardoor de verschillen in kwaliteit niet altijd tot uiting komen. Thuis werden er eerder dit seizoen door een late treffer ook nog onnodig punten verspeeld tegen Lochuizen. Destijds eindige het in 2-2. Hoeve Vooruit moest een beroep doen op een zevental spelers van Hoeve 2 en JO17-1 doordat er maar liefst 11 spelers geblesseerd waren binnen de 1e selectie.

Hoeve Vooruit was in de openingsfase de betere ploeg. Al na 5 minuten kwam Lochuizen goed weg toen Loek Verberne een voorzet van Dyon ten Vregelaar in een leeg doel vergat te koppen. Vervolgens schoot Rick Velthuis rakelings voorlangs. In het vervolg had Hoeve Vooruit meer moeite om kansen te creëren. Toch bleef het dreigend. Bas ten Vregelaar kwam uit een lage voorzet net niet tot scoren en Hoeve Vooruit werd een penalty onthouden nadat Maarten Hobbenschot overduidelijk vastgepakt. Vlak voor rust ontsnapte Ruben Schuurman van Lochuizen aan een rode kaart. Met al geel op zak torpedeerde hij Loek Verberne met een veel te hoog been. De scheids besloot dat het onvoldoende was voor een 2e gele kaart.

De tweede helft begon desastreus voor Hoeve Vooruit. Het eerste schot op doel van Lochuizen was direct raak. Met een geweldige knal van 25 meter zette Jasper Mulder de 1-0 op het scorebord. Lochuizen besloot daardoor nog defensiever te gaan spelen. Hoeve Vooruit bleef de overhand houden, maar maakte vaak de verkeerde keuze rondom het strafschopgebied. In de 65e minuut moest Lochuizen verder met 10 man. Ruben Schuurman stopte Dyon ten Vregelaar af met een harde charge en mocht daardoor inrukken. Hoeve Vooruit wisselde offensief en kreeg via Maarten Hobbenschot twee goede kansen. Hij kopte echter naast en schoot over van kleine afstand. In de blessuretijd kreeg Hoeve Vooruit alsnog loon naar werken. Een voorzet vanaf de rechterkant viel via het achterhoofd van een speler van Lochuizen pardoes in het doel, 1-1.