31 mrt - 15:45 Haaksbergen - aangepast om 15:45

Gedichtenwedstrijd

Maak een gedicht over vrijheid en stuur het op

Nationale herdenking

Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd is na de Tweede Wereldoorlog. Net als andere jaren vindt op 4 mei de nationale herdenking plaats, ook in Haaksbergen. Nu kunnen veel herdenkingen en andere activiteiten niet doorgaan door het Coronavirus. Dat heb je vast gehoord, gelezen en op tv gezien.

De herdenking van 4 mei en het vieren van de bevrijding op 5 mei zullen er dit jaar dus heel anders uit gaan zien.

We, dat zijn de mensen van het Haaksbergse Comité Vrijheid en Verzoening, willen jullie hulp vragen bij deze speciale manier van herdenken en vieren!

Uitnodiging

Alle kinderen uit de gemeente Haaksbergen, die naar een basisschool gaan, mogen mee doen aan deze gedichtenwedstrijd. Het is wel de bedoeling dat je jouw gedicht zelf maakt en ook kunt voordragen.

Het zou leuk zijn als je bij het gedicht een mooie tekening of andere versiering maakt. Maak er een goede foto van en stuur deze dan op. Onderaan dit bericht zie je het adres waar dit naar toegestuurd kan worden.

Maak een gedicht waarbij je voor jezelf en voor andere kinderen, volwassenen, familieleden, opa’s en oma’s denkt aan het woord: Vrijheid…..

Winnaar:

Uit alle inzendingen wordt één gedicht, door de burgemeester,  gekozen om gepubliceerd te worden. Het winnende gedicht kan iedereen zien en lezen in het ‘weekblad Rond Haaksbergen’ én op social media. Ook zal er, op afstand, een spraakopname gemaakt worden. Zo kan iedereen jou horen terwijl jij het gedicht voordraagt! Daarnaast wordt dit gedicht samen met nog 9 andere, ingezonden, gedichten gebundeld en opgestuurd naar Het Wiedenhof en Het Saalmerink zodat de bewoners daar ook kunnen genieten van jullie gedichten.

Lever jouw gedicht uiterlijk 10 april in door een  e-mail te sturen naar gedichtenwedstrijd@baoh.nl.

Vergeet niet je voor- en achternaam, leeftijd en school te vermelden. De winnaar wordt eind april bekend gemaakt.