11 jan - 09:05 Haaksbergen - aangepast om 09:05

Geen marathon, wel volle bak bij IJsch

HAAKSBERGEN –  Het niet doorgaan van de tweede marathon op natuurijs in Haaksbergen, betekende dat de ijsbaan open ging voor publiek. De hele dag werd daar gebruik van gemaakt. ’s Avonds was het volle bak.
Ook vandaag (donderdag) is de ijsbaan vanaf 9.00 uur geopend. Maar wel zolang de ijskwaliteit het toelaat, zeggen ze er bij de schaatsvereniging voor de volledigheid bij. ,,Aan het stoplicht op de website www.ijsch.nl is te zien of de ijsbaan open is. Zolang het licht op groen staat, kan er worden geschaatst.”
De parkeerplaats bij de ijsbaan aan de Scholtenhagenweg was woensdagavond tot de laatste plek bezet. Honderden schaatsliefhebbers passeerden de kassa. Na donderdag lijkt het voorlopig gedaan met de ijspret. De nachtvorst die zich nog aandient, lijkt voorlopig niet voldoende om langer te kunnen schaatsen. Wie vandaag tijd heeft, moet z’n kans dus grijpen nu het nog kan.
Foto: Het was woensdagavond volle bak op de ijsbaan. Ook vandaag kan er vanaf 9.00 worden geschaatst op het Scholtenhagen.