12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:17

Geen Samenloop, wel hoop en aandacht

HAAKSBERGEN – Vrijwilligers van het actiecomité Samenloop voor Hoop hebben afgelopen zaterdag op verschillende adressen een attentie gebracht als invulling voor de geschrapte Samenloop voor Hoop. De 24-uur wandelestafette tegen kanker is doorgeschoven naar 3 en 4 juli 2021. ’s Avonds was er een kaarsenceremonie op de krabbelbaan naast de 400 meter baan van schaatsvereniging IJsch op het Scholtenhagen. Het  evenement stond gepland voor zaterdag 4 en zondag 5 juli. ,,Door de coronapandemie is er een streep door gezet. Desondanks wilden wij op een of andere manier aandacht aan het evenement schenken”, meldt voorzitter Wim Roetenberg. Als actiecomité hebben we bedacht eregasten of survivors, mensen die de strijd tegen kanker hebben overwonnen, op deze dag een attentie te bezorgen.” Die attentie in de vorm van bloemstukje met kaarsje werd het comité aangeboden door Sabine Vos van Bohemian Bloemwerken aan de Veldmaterstraat 14 en deze werden zaterdag op 11 adressen in Haaksbergen door vrijwilligers van de organisatie afgeleverd. ’s Avonds werd de kaarsenceremonie nagebootst die tijdens het evenement ook op zaterdag zou worden gehouden. ,,We doen dat nu alleen zonder publiek erbij”, meldde Roetenberg. ,,Er hadden honderden mensen 24 uur lang in estafettevorm rondjes gewandeld op de baan van IJsch.”

Dat het niet doorgaat vindt iedereen  jammer. ,,Ook omdat er daardoor met dit initiatief geen geld binnenkomt  voor het KWF. Want dat is uiteindelijk het doel van alle inspanningen van Samenloop voor Hoop. Naast het gevoel van saamhorigheid in aanloop naar zo’n weekend en tijdens de estafette zelf waar mensen laten zien en voelen er voor elkaar te zijn in onzekere tijden van ziekte en erger, gaat het vooral ook om geld. Daar is heel veel van nodig voor wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen kanker. Daarom willen we met de actie van deze zaterdag laten zien dat we er zijn en dat er weliswaar tegen wil en dank nog een heel jaar de tijd is voor teams om zich alsnog op te geven of om aan te sluiten bij een bestaand team. Hoe meer zielen des te meer geld voor het goede doel.”

Foto: Sabine Vos van Bohemian Bloemwerken (links) overhandigt de eerste attentie aan Mieke Sprakel van de Werkgroep Samenloop voor Hoop. Sabine stelde de attenties gratis beschikbaar. Foto: Henk Jalving