12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:03

Genieten in de natuur en dan gelijk je afval achterlaten

HAAKSBERGEN – Soms verbaas je je over wat mensen doen, zo ook Tonnie Slotman die ons vorige week een mail stuurde met meerdere foto’s. Hij verbaasde zich over het feit dat er in onze Haaksbergse natuur zoveel papieren zakdoekjes liggen en dat men bij bankjes afval dumpt. Ik loop zelf ook graag in de natuur samen met Janny en Boomer en we komen dan ook regelmatig andere wandelaars tegen in het bos die ook zichtbaar genieten van ons natuurschoon. Zo wandel ik vaak in een mooi bos aan de Geukerdijk waar ik ook regelmatig snoepzakken, bierblikjes, koekverpakking, chipszakken zie liggen, vaak neem ik ze maar mee naar huis en gooi ze dan in de daarvoor bestemde afvalcontainer. Maar zakdoekjes oprapen van een ander gaat me net even iets te ver. Maar net als Tonnie vraag ik me wel af wat iemand bezielt om te genieten van de natuur en deze gelijktijdig zo te vervuilen? Is het dan zo moeilijk om je eigen afval mee te nemen? Laten we hopen dat dit artikel de enkelingen die het doen tot nadenken aanzet.

Rene Bult, Weekblad Rond Haaksbergen