12:13 Haaksbergen - aangepast om 15:14

Genoeg voorraad E-bikes bij Vossebeld in Rekken

Vossebeld Fietsen geeft tips over elektrisch fietsen

REKKEN – Het voorjaar is begonnen. Er wordt weer meer gefietst. Bij Vossebeld Fietsen aan Den Borgweg 16 in Rekken is genoeg voorraad aan fietsen. “Of je nu al jaren fietst of het fietsen net ontdekt; de buitenwereld lonkt met het mooie weer om te gaan fietsen en ontdekken. Ook in eigen land zijn immers pareltjes om te zien. De meeste mensen kiezen daarbij voor een elektrische fiets. Daarmee ga je al graag wat verder. Je pakt ook wat sneller de fiets. Woon-werk verkeer wordt makkelijker, avonturieren op vakantie is leuker en op zondag samen een terrasje pakken een paar dorpjes verderop is dichterbij dan ooit”, weet Joost Vossebeld.

Maar waar let je nu op bij het uitkiezen van een elektrische fiets? Dit zijn de trends bij Vossebeld Elektrische Fietsen.

1.Het ontwerp van een e-bike wordt steeds mooier, en steeds vaker wordt de accu daarbij geïntegreerd in het frame. Een accu weggewerkt in het frame geeft een betere gewichtsverdeling over de hele fiets en geeft de fiets een goed afgewerkt uiterlijk.
2.Daarnaast zie je ook dat de accu’s groter worden. Een flinke actieradius zorgt ervoor dat ook als je in de bergen bent je gerust de fiets een dag mee kan nemen en je geen zorgen hoeft te maken of je nog terug komt bij je hotel.
3.Een sterke motor helpt daar ook goed bij. En dan hoef je niet direct aan een skigebied te denken. Ook als je eens de Holterberg neemt, of bij sterke wind merk je het verschil. Een sterke motor helpt jou makkelijker die heuvel op.
4.Omdat de motoren en accu’s groter worden, zie je nu ook dat dikke banden geen enkel probleem meer zijn voor e-bikes. Vroeger waren ze een bezwaar, omdat ze iets extra weerstand geven. Nu zijn dikke banden juist in. Mensen merken hoe comfortabel en stabiel een fiets met dikke banden is.
5.Als laatste zie je ook dat mensen beter nadenken over het onderhoud. Wij zeggen wel eens als grap ‘Fietsen hebben ook gevoel.’ Daar lachen onze klanten om. Maar tegenwoordig nemen ze dat wel ter harte. Een goed opgepompte band, een gesmeerde en gestelde ketting en remmen die goed afgesteld zijn, helpen allemaal mee aan je fietsplezier. Daardoor zien we ook steeds vaker dat mensen voor een riem in plaats van een ketting kiezen. Deze hebben minder onderhoud nodig en gaan langer mee.

Net zoals vorig jaar zie je bij fietsenwinkels dat leverbaarheid van fietsen en onderdelen een probleem kan zijn. “Gelukkig hebben wij daar bij Vossebeld Fietsen nog geen last van. Door vroeg in te kopen, is er genoeg voorraad deze zomer. En de bestellingen voor 2023 zijn al geplaatst. Het kan natuurlijk zijn dat net die ene fiets, maat of kleur niet op voorraad is. Maar met een netwerk, dat we op hebben gebouwd in binnen- en buitenland, is het voor ons heel goed mogelijk een fiets uit voorraad te ruilen voor de fiets die perfect bij u past. Zo wordt er alles aan gedaan dat de klant binnen no-time op de juiste fiets kan genieten.”