12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:32

Glasvezel in Bentelo en Hengevelde is dichterbij dan ooit

Glasvezelcampagne voor supersnel en stabiel internet

HENGEVELDE – DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Bentelo en Hengevelde. In het verleden heeft zij met Cogas samengewerkt voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Nu zijn ze terug om ook de dorpen in Twente te voorzien van snel en stabiel internet. Als per dorp 35% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk door vóór 21 april 2021 een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in deze dorpen.

Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, scholieren en studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar.  “Waar je ook kijkt, onze samenleving ontwikkelt zich steeds meer op digitaal gebied. In deze periode hebben we pas echt gemerkt dat we digitale middelen nodig hebben om in contact te kunnen blijven en ons werk te kunnen doen. Scholen, de zorg, gemeenten en bedrijven, we hebben gewerkt, geleerd en digitaal verbinding gezocht en worden er steeds beter in. Ook na corona zal de behoefte aan goed en snel internet blijven. De campagne in het buitengebied is succesvol afgerond en de inwoners daar maken al gebruik van het glasvezelnetwerk. Nu zijn de inwoners van de kernen Bentelo en Hengevelde aan de beurt. Met de aanleg van een snel glasvezelnetwerk in de kernen zijn we klaar voor de toekomstige digitale ontwikkelingen en is er alle ruimte om digitaal te leren, werken en ontspannen.” Aldus wethouder Harry Scholten van gemeente Hof van Twente.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners van Bentelo en Hengevelde die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief.
Ook kan men op de website gavoorglasvezel.nl een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. Daarbij kunnen inwoners nu profiteren van het exclusieve welkomstaanbod van de telecomaanbieders! Meer informatie hierover is te vinden op gavoorglasvezel.nl. Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Bentelo en Hengevelde op gavoorglasvezel.nl.