15:28 Haaksbergen - aangepast om 15:29

Guitarribs Bluesfestival: een uitje voor het hele gezin

HAAKSBERGEN – Ook dit jaar is weer het Guitarribs Bluesfestival op het Scholtenhagen. Traditiegetrouw op Koningsdag, donderdag 27 april. “Het concept staat nog steeds als een huis: geen moeilijk gedoe, geen entree, geen zware organisatie maar vier bands en een grill die het werk doen”, aldus organisator Jan Wissink. “Het is zo simpel: ik zorg voor de muzikale organisatie en partycentrum ‘t Hagen zorgt voor de horecagerelateerde zaken.” Het geluid en licht worden ook dit jaar verzorgd door TradeMarc Sound & Light.

Jan Wissink: “Lekker gratis genieten van vier live bands: wie wil dat nou niet? Kinderen die zich vermaken op het springkussen terwijl de ouders genieten van lekkere blues in een ongedwongen sfeer. Je hoeft geen bluesliefhebber te zijn om van zo’n middag te genieten. Want of je nu een uurtje blijft of een hele middag; dat maakt niet uit en bovendien kost het niets. Hele gezinnen komen hier aanwaaien om te genieten van dit evenement.” Initiatiefnemers Paul en Saskia Overzee van partycentrum ‘t Hagen en steakhouse Buffalo Bill zijn ook nog steeds enthousiast over het concept. “Ik vind het leuk om te zien dat een gemêleerd publiek van jong en oud zich kan vermaken terwijl goede bluesbands zich presenteren”, aldus Overzee. Hij heeft ook deze keer weer aan alles gedacht. Voor de kinderen staat er onder meer een springkussen. Schmink is er ook.

Jan Wissink begint meestal rond de jaarwisseling met het selecteren van de bands. Ook dit jaar heeft hij weer een uitstekende line-up samengesteld. “Het GuitarRibs Bluesfestival is een uitje voor het hele gezin. We zagen het bij alle voorgaande edities voorbij komen: vaders, moeders, opa’s, oma’s en kinderen en dit familiaire karakter moet behouden blijven”, vindt Wissink. En bij kou en regen? “Geen nood. Dan houden we het festival gewoon binnen. Maar liever niet.” Optredens zijn er om 14.00 uur van de Mojo Band, om 15.20 uur van Firehouse Mama, om 16.40 uur van Florian Lukkien and Band en om 18.00 uur van Monkey Clan.

Het Guitarribs Bluesfestival begint om 14.00 uur en duurt ongeveer tot 19.00 uur. De festivallocatie is open vanaf 13.30 uur. Entree en parkeren gratis. Meer informatie op www.guitarribs.tk.

Foto gemaakt door: Nico Asbroek