13:54 Haaksbergen - aangepast om 12:00

Haaksbergenaren sponsoren twee goede doelen

HAAKSBERGEN – Begin dit jaar heeft Team BUBO meegedaan met de Nokian Navigate North 2022. Team BUBO bestaat uit de twee vrienden uit Haaksbergen, Jarno Busschers en Gerben Borggreve.

Navigate North is een navigatie avontuur in het hoge Scandinavië. Maar, Navigate North is bewust geen rally. Snelheid is niet belangrijk, voor te hard rijden krijgen de deelnemers zelfs strafpunten.  Navigate North is een puzzeltocht op coördinaten, met diverse opdrachten om punten te kunnen scoren.

Nokian Navigate North is een ongekende ervaring vertelt Gerben Borggreve. Het avontuur, de kou, de rust, de natuur en, wellicht, het noorderlicht. We rijden iedere dag een route, zeg maar ‘een rondje poolcirkel’ in 8 dagen. Het is een navigatie avontuur. Als deelenemers krijgen we telkens GPS coördinaten aangereikt. Soms zomaar, soms moet er ook echt wel wat voor gedaan worden. De bedoeling is om zo goed mogelijk te navigeren naar het volgende waypoint. Onderweg zijn er echter wel bonus en malus coördinaten. Door goed te navigeren en de juiste keuzes te maken met de bonus en malus locaties gooi je hoge ogen in het klassement.

Maar, Navigate North is bewust geen rally geeft Jarno Busschers aan. Snelheid is niet het belangrijkste en voor te hard rijden krijgen de deelnemers strafpunten. Doordat de locatie en de snelheid van ieder team telkens gemonitord wordt kunnen we iedereen in real time in de gaten houden. Naast ‘het spelletje’ is het avontuur het aller belangrijkste. We bezoeken de mooiste streken in het hoge noorden en dat alles maakt het wel heel speciaal. 

De tocht werd gesponsord door verschillende bedrijven waarmee team BUBO twee goede doelen wilden sponsoren, en dat is aardig gelukt!

De twee goede doelen waren wensambulance oost Nederland en stichting vrienden van het Wiedenbroek, deze twee organisaties hebben beiden een cheque mogen ontvangen van € 4.850,00! Voor meer informatie zie: www.teambubo.nl.