26 mei - 15:00 Haaksbergen - aangepast om 09:44

Hemelwater sparen ook in Haaksbergen belangrijk

HAAKSBERGEN – Ben je waterbewust bezig en heb je daarvoor iets bijzonders bedacht? Laat het Waterschap weten wat dat is en je maakt kans op zo’n mooie regenton voor in de tuin.

Steeds meer mensen zijn op hun eigen manier waterbewust bezig door bijvoorbeeld regenwater met een regenton of een geveltuin op te vangen. En steeds meer grondeigenaren houden water vast in hun sloten door daar kleine stuwtjes in te zetten. Daarmee houden ze het water vast tijdens natte periode, zodat het langzaam in de grond zakt en weer gebruikt kan worden tijdens droge tijden.

Als je water bespaart in bijvoorbeeld je tuin of jij kent een waterbaas die dat wellicht doet, maak dan tussen nu en 28 juni een foto waarop te zien is hoe jij of jouw ‘waterbaas’ water spaart. Deel deze foto via Facebook of Instagram, Tag het Waterschap Vechtstromen en gebruik de Hashtag #VechtstromenWaterbaas. Wie weet win jij een regenton, die persoonlijk bij de winnaar wordt bezorgd door iemand van het Waterschap.

Groot effect

Het Waterschap zegt blij te zijn met alle waterbazen, groot en klein. ,,Hoe meer waterbewuste mensen, hoe beter. De waterschappen in Nederland zetten de komende periode diverse waterbazen met goede voorbeelden van water sparen in het zonnetje. Want ze laten allemaal zien dat iedereen simpel een kleine bijdrage kan leveren om anders om te gaan met water. Grote maatschappelijke opgaven zoals het klimaat, onze waterkwaliteit en duurzaamheid vragen om een gezamenlijke inzet. Heel veel kleine bijdragen hebben een groot effect.” Deel je waterbazen foto via Facebook of Instagram. Tag ons met @vechtstromen en gebruik de Hashtag #VechtstromenWaterbaas.