12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:49

Herdenking en stille tocht 4 mei

HAAKSBERGEN – De dodenherdenking in Haaksbergen op zaterdag 4 mei begint om 19.00 uur met een korte herdenkingsbijeenkomst in de Pancratiuskerk. Aansluitend begint om 19.30 uur de stille tocht. 

Deze stille tocht, begeleid met omfloerste trom, gaat via de Von Heijdenstraat en de Sterrebosstraat naar de begraafplaats aan de Enschedesestraat. Daarna gaat de stoet via de Ruisschenborgh naar de Markt. Na het spelen van de Last Post, de twee minuten stilte en het zingen van het Wilhelmus, legt het college van burgemeester en wethouders een krans bij het herdenkingsmonument. Burgemeester Rob Welten houdt vervolgens een toespraak. Het koor Allegro en de Haaksbergse Harmonie verlenen hun medewerking, net als scholieren van Het Assink lyceum en de Anne Frank Realschule uit Ahaus. 

De herdenkingsbijeenkomst kan ook via een livestream op de websites van de Haaksbergse protestantse en katholieke kerken bekeken worden. In Buurse is er een kranslegging om 16.30 uur bij het monument. Op vrijdag 3 mei is er ook een kort vredesgebed in de synagoge om 12.00 uur. 

Wilt u ook bloemen leggen bij het monument, dan het vriendelijk verzoek dit vooraf te melden bij Angélique Karnebeck. Bel naar (06) 41 59 20 57 of stuur een mail naar a.karnebeck@haaksbergen.nl