12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:01

Herfstvakantie: Lego en cowboysoep bij MBS

HAAKSBERGEN – Bouw je eigen locomotief van lego of proef eens echte Cowboysoep. Tijdens de herfstvakantie is er van alles te zien en beleven bij Museum Buurtspoorweg. Niet alleen zullen onze treinen elke dag rijden, ook hebben we op beide stations allerlei leuke activiteiten voor jong en oud.

Ga mee op ontdekkingstocht en beleef het boeiende verleden van ons lokaalspoor. Alleen hier voel je de geur van verbrande kolen in je neusgaten, de originele bekleding en het houtsnijwerk van de rijtuigen onder je vingers. Alleen hier waait de wind door je haren terwijl je door de open raampjes het Twentse landschap aan je voorbij ziet glijden. Kom spelen met LEGO® en win een Vriendenpas. Heb je ons evenement Bouwen met LEGO® ook zo gemist? Kom dan vooral een treinrit maken en laat je verrassen in onze museumloods op station Boekelo. Hier vind je namelijk verschillende bouw-tafels. Ook op station Haaksbergen is er van alles te doen. Ga bijvoorbeeld op expeditie met Jack de stationskat en ontdek op speelse wijze de geschiedenis van onze stoomtreinen. Of kruip in de huid van een machinist of conducteur met behulp van onze verkleedkist. Of bezoek ook eens onze werkplaats, waar je de stoerste gereedschappen vindt, waarmee we onze treinen en rijtuigen onderhouden.

Najaarsstoomdagen

Midden in de 2 herfstvakantieweken valt het weekend van 17 en 18 oktober. Dan houden we onze traditionele Najaarsstoomdagen. Tijdens deze dagen rijden we extra vaak met zoveel mogelijk van onze treinen en komen al onze rijvaardige stoomlocomotieven in actie! Voor zowel personen- als goederenvervoer. Zo kun je onder andere zien hoe het transport van o.a. zout- en kolenvervoer vroeger ging. Daarnaast gaan we zaterdag 17 oktober weer een prachtige avondrit rijden en kun je in het donker met de stoomtrein. Het volledige programma en meer informatie over dit evenement vind je op onze website.

Samen maken we er een onvergetelijke ervaring van

Tijdens de herfstvakantie kun je elke dag een treinrit komen maken. Je kunt eenvoudig je plek reserveren. Reserveren is overigens verplicht en kan op onze website www.museumbuurtspoorweg.nl/rijdagen.