14:28 Haaksbergen - aangepast om 14:28

Hoeve Vooruit boekt een fortuinlijke zege op Bornerbroek

Op zondag 17 maart stond voor Hoeve Vooruit de thuiswedstrijd tegen Bornerbroek op het programma. In de uitwedstrijd was Hoeve Vooruit lange tijd de betere ploeg en nam het een 0-3 voorsprong. Bornerbroek kwam echter terug tot 3-3, waarna Hoeve Vooruit in de slotfase alsnog scoorde en met 3-4 zegevierde.

In de eerste helft was Bornerbroek lange tijd de gevaarlijkste ploeg. Hoeve Vooruit oogde futloos en speelde zwak. Al na 5 minuten moest doelman Lars Buschers van Hoeve Vooruit handelend optreden toen Peter Bolscher alleen voor hem verscheen. In de 15 minuten daarna wist Bornerbroek tot twee maal toe op miraculeuze wijze de bal voor open doel te missen. Bornerbroek kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Na een soepel lopende aanval via Jeffrey Kroeze, Rick Velthuis en Niels Karnebeek wist de laatstgenoemde de bal wel voor open doel binnen te schieten, 1-0. In het vervolg van de eerste helft grossierden beide ploegen in het maken van fouten en missen van kansen.

Hoeve Vooruit leek aan het begin van de tweede helft nog steeds niet wakker. Direct na de aftrap was Bornerbroek dreigend. Daarna pakte Hoeve Vooruit de draad enigszins op zonder qua veldspel te imponeren. De dreiging van Bornerbroek werd geneutraliseerd en op een goed moment viel de 2-0. Een vrije trap van Rowan ten Thije verdween tergend langzaam over de doellijn. Daarna speelde Hoeve Vooruit een gewonnen wedstrijd. Het wist nog een keer te scoren. Na een demarrage van Jeffrey Kroeze langs de rechterkant van het veld schoot een verdediger van Bornerbroek een voorzet in eigen doel, 3-0.