13:10 Haaksbergen - aangepast om 13:10

Hoeve Vooruit in de slotfase verdiend langs GSV

Hoeve Vooruit trad op zondag 10 februari voor het eerst in 2 maand weer aan voor de competitie. Na 8 winstpartijen eindigde de eerste seizoenshelft van Hoeve Vooruit in mineur met 2 gelijke spelen en 1 nederlaag. Het was zaak om de competitie goed te beginnen met een thuisoverwinning op GSV. GSV bleek in de eerste ontmoeting wel een taaie tegenstander. Toen wist Hoeve Vooruit na een 2-0 achterstand de wedstrijd volledig te kantelen naar een 2-3 zege.

Het spelbeeld in de eerste helft was zoals verwacht. Daar waar Hoeve Vooruit het spel mocht maken, trachtte een ultra-defensief GSV middels lange ballen haar twee gevaarlijke spitsen in stelling te brengen. Het duurde niet lang voordat Hoeve Vooruit kansrijke schietkansen kreeg. De uitstekend spelende doelman van GSV bleek echter constant een sta in de weg voor de aanvallers van Hoeve Vooruit. Hoeve Vooruit speelde in defensief opzicht zeer geconcentreerd, en hoefde daardoor zelf geen enkel schot op doel toe te staan van GSV. Vlak voor rust leek Hoeve Vooruit alsnog met een voorsprong te mogen gaan rusten. Uit een voorzet van Mart Velthuis bracht Niels Karnebeek de bal opnieuw voor het doel om Rick Velthuis te laten scoren. De bal bleek bij Niels Karnebeek echter al de achterlijn gepasseerd te hebben waardoor het doelpunt afgekeurd werd.

Eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft kregen de toeschouwers ook in de tweede helft voorgeschoteld. Hoeve Vooruit werd echter slordiger in de passing waardoor er minder doelrijke kansen te noteren vielen. GSV raakte naarmate de wedstrijd vorderde steeds vermoeider waardoor er meer ruimte kwam voor Hoeve Vooruit. In de 70e minuut schreeuwde sportpark ’t Meuken om een penalty voor Hoeve Vooruit. Na hoorbaar contact tussen Jeffrey Kroeze en een verdediger besloot de leidsman echter dat het te licht was voor een penalty. Hoeve Vooruit bleef vervolgens onverstoorbaar aan nieuwe mogelijkheden bouwen. Het werd daar in de slotfase voor beloond. Op aangeven van Joost Hobbenschot etaleerde Jeffrey Kroeze in de 87e minuut zijn individuele klasse door de bal tussen een groot aantal benen door de schieten, 1-0. GSV besloot direct om va-banque te gaan spelen. Hierdoor kreeg Hoeve Vooruit grote ruimtes. Het duel werd dan ook snel beslist. Joost Hobbenschot kreeg plots vrije doortocht uit een klutssituatie. Hij bleef ijzig kalm oog in oog met de doelman om de 2-0 aan te tekenen.