10:22 Haaksbergen - aangepast om 10:22

HSC’21 ontsnapt aan nederlaag

HAAKSBERGEN – In de sterke landelijke Derde Divisie is het ongekend spannend richting het einde van het seizoen. Boven aan de ranglijst zijn er nog vier ploegen over die strijden voor het kampioenschap. Er komt na de subtop een grote groep die weg wil blijven van de nacompetitie waaronder HSC’21 en de tegenstander VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout heeft twee punten minder dan HSC’21 en staat op de twaalfde plaats.

HSC’21 begon zondag niet sterk aan de wedstrijd en werd in het eerste half uur volledig weggespeeld. Na zes minuten voetbal stond de 0-1 op het scorebord en liep HSC’21 weer achter de feiten aan. Toen Mika Schrijver in de 37e minuut een rode kaart kreeg voor een overtreding op een doorgebroken speler leek de wedstrijd wel gespeeld. VVSB had een groot overwicht en HSC’21 heeft geen kans gehad.

In de tweede helft drukte VVSB niet door en kwam HSC’21 ook aan het voetballen. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe beter HSC’21 werd, er was niet te zien dat HSC’21 een man minder op het veld had. Na meerdere wissels scoorde de ingevallen Sten Brand in blessuretijd dan ook de 1-1 waar de meeste toeschouwers niet meer in geloofden. Uiteindelijk voelde deze gelijkmaker als een overwinning. Aanstaande zaterdag speelt HSC’21 uit tegen de medekoploper IJsselmeervogels.

Ook O23 en Zaterdag 1 deden goede zaken. O23 won thuis van Spakenburg en is medekoploper in de 2e Divisie en Zaterdag 1 won met 7-0 van Sportclub Rijssen en blijft ook koploper. Foto: Dolf Reusink