21 mei - 12:22 Haaksbergen - aangepast om 12:22

HSC’21 Zaterdag 1 kampioen

Voor Zaterdag 1 van HSC’21 moest het afgelopen zaterdag op de laatste speelronde gebeuren. Er moest gewonnen worden van BZSV de Blauwwitters uit Borne om alles in eigen hand te houden. Almelo volgt nog met één punt achterstand. De eerste helft was HSC’21 wel het meeste in balbezit maar wist nog niet te scoren. In de tweede helft was het spelbeeld niet anders en uiteindelijk viel de 1-0 door Joost Exterkate die scoorde uit een penalty. In de slotminuten scoorde wederom Joost Exterkate de 2-0 met een fraai doelpunt en leek het kampioenschap niet meer te kunnen ontgaan, de tegenstander speelde inmiddels met 10 man na een rode kaart. Doch in de blessuretijd maakte de Blauwwitters toch nog uit het niets de 2-1 en werd het nog even spannend. HSC’21 zaterdag 1 promoveert naar de vierde klasse.

HSC’21 – URK Een half uur na aanvang van zaterdag 1 moest op het hoofdveld het vlaggenschip Zondag 1ook thuis de laatste thuiswedstrijd spelen tegen S.V. Urk. HSC’21 staat inmiddels in een veilige haven en heeft nog zicht op de vijfde plaats indien men zou winnen. Voor de ploeg uit Urk zijn de belangen wel hoog. Men moet eigenlijk winnen om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. Uiteindelijk stapte HSC’21 met een 5-2 winst van het veld en zet de goede reeks voort. Een kwartier voor tijd werd Caglar Uguz gewisseld, mooi dat hij bij het thuispubliek afscheid kan nemen met winst. Caglar heeft meer dan 300 wedstrijden gespeeld over 14 jaar HSC’21.

Volgende week zaterdag speelt HSC’21 de laatste wedstrijd voor dit seizoen uit tegen Hercules. De ploeg uit Utrecht heeft nog een kleine kans op de derde periode.