16 okt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:30

Hulp bij het invullen van formulieren

Voor veel mensen is het inkomen complex. Naast loon of uitkering zijn er nog toeslagen en voorzieningen. Soms weten mensen niet van deze inkomensaanvullende maatregelen af en gebruiken ze deze daardoor niet. Misschien is dat bij u ook wel het geval. Sinds 2018 is er in Haaksbergen de Formulierenbrigade. Mensen die moeite hebben met het invullen van formulieren of niet zeker weten wat ze kunnen aanvragen, kunnen een afspraak maken met de Formulierenbrigade.

De Formulierenbrigade helpt mensen uit de gemeente Haaksbergen. Vrijwilligers van de Formulierenbrigade ondersteunen bij het invullen van formulieren en het indienen van aanvragen. Afhankelijk van het huishouden kunnen mensen in aanmerkingen komen voor verschillende regelingen. Samen wordt bijvoorbeeld een voorzieningencheck ingevuld. Aan de hand hiervan kan de Formulierenbrigade nagaan of iemand optimaal gebruik kunt maken van regelingen en voorzieningen.

Kom langs of maak een afspraak

Wilt u ook hulp van de Formulierenbrigade? Maak dan een afspraak via telefoonnummer (053) 573 45 89 of mail naar info@noaberpoort.nl. Op woensdag- en vrijdagochtend van 9.00 tot 12.30 uur bent u van harte welkom op het inloopspreekuur van de Formulierenbrigade in de Noaberpoort. Kijk voor meer informatie op www.noaberpoort.nl/formulierenbrigade.

Formulierenbrigade voor jongeren

De Formulierenbrigade is er ook voor jongeren. Op maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur is er wekelijks een inloopspreekuur bij Skillz aan de Adriaen Brouwerstraat 10 in Haaksbergen. Jongeren kunnen hier terecht met vragen over bijvoorbeeld abonnementen of hoe ze aan een woning of kamer komen. Ook kunnen ze hulp krijgen bij het aanvragen van studiefinanciering via DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) of bij het invullen van belastingformulieren. Neem voor meer informatie contact op met Bart van der Burg. Hij is te bereiken via telefoonnummer 06 – 1413 2505 of kijk op www.jonginhaaksbergen.nl.