12:10 Haaksbergen - aangepast om 21:11

Imkervereniging de Heidebloem doet weer mee aan NLdoet

HAAKSBERGEN – Op zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 15e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Ook Imkervereniging de Heidebloem doet dit jaar weer mee met twee klussen. Het zijn de klussen in het bijenbos met bijenleerpad aan de Groeneplasweg en klussen in en rond de bijenstal van oa. de jeugdimkers bij het IVN aan het Dievelaarslaantje in Haaksbergen

De klussen beginnen zaterdag ochtend om 9 uur en vinden plaats tot ongeveer 15:00 uur in de middag. Tijdens deze dag wordt er op beide locaties veel werk verzet en wij zijn daar als imkervereniging ontzettend blij mee, omdat wij daar normaal niet aan toekomen. Bovendien leren wij op deze dag allerlei leuke nieuwe mensen kennen.

In het bijenbos worden onder andere speciale struiken (drachtplanten) geplant voor de bijen en insecten en worden er wilgen geknot. Ook wordt er een bloemenweide aangelegd die ingezaaid wordt met 1 jaars drachtplanten voor de bijen en insecten. De informatieborden langs het bijenleerpad worden onderhanden genomen, er wordt een zandbak aangelegd voor de graafbijen en het bijenhotel wordt daar waar nodig is gerepareerd.

Bij het IVN zullen de werkzaamheden bijdragen aan verbetering van de bijenstal waarin de jeugdimkers cursus volgen, maar ook zelf gaan imkeren. Er wordt meer daglicht gecreëerd in het dak van de bijenstal. De binnenkant wordt opgefrist met een nieuw kleurtje en het plateau, waarop de bijenkasten staan, wordt verlaagd. Imkervereniging de Heidebloem kent trouwens als één van de weinige imkerverenigingen in Nederland een jeugdopleiding.

Wilt u deze dag meehelpen op 1 van beide locaties dan bent u van harte welkom op 16 maart. U kunt zich opgeven via info@imkervereniginghaaksbergen.nl.