15:20 Haaksbergen - aangepast om 10:21

In Haaksbergen je diploma halen

Onderwijs, onwijs belangrijk

HAAKSBERGEN – Goed onderwijs vinden we allemaal belangrijk. Ook in Haaksbergen. Het CDA wil graag een stap verder gaan, stelt CDA-lijsttrekker Patrick ten Voorde. “Niet alleen goed onderwijs, maar ook de verschillende niveaus in het onderwijs zijn voor Haaksbergen van groot belang.” Het is voor de CDA-lijsttrekker vanzelfsprekend dat de basisscholen in Sint Isidorushoeve, Buurse en de Honesch in stand worden gehouden. “En uiteraard moeten schoolgebouwen veilig en goed uitgerust zijn en moet bij nieuwbouw van scholen met schoolbestuur, leerkrachten, ouders en leerlingen besproken zijn wat de wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn.”

Alle VMBO-leerlingen een diploma in Haaksbergen
Patrick ten Voorde spreekt zijn steun uit voor de nieuwbouwplannen van het Assink Lyceum, de enige school voor voortgezet onderwijs in Haaksbergen.  Maar het CDA Haaksbergen gaat een stap verder.

Ten Voorde legt uit dat de leerlingen in leerjaar 3 en 4 van het VMBO nu nog iedere dag naar Neede moeten om daar hun diploma te behalen. “Het CDA wil dat er in de bouwplannen voor de nieuwe school ook ruimte wordt gemaakt voor leerlingen van klas 3 en 4 van het VMBO. Leerlingen die bijvoorbeeld de techniek of de zorg in willen moeten hun opleiding op het Assink in Haaksbergen kunnen starten en afronden. Hierdoor kunnen zij ook bij onze Haaksbergse bedrijven, scholen en zorginstellingen hun stage-ervaringen opdoen. En dat is van groot belang voor de toekomst van Haaksbergen!”, zo besluit de CDA-lijsttrekker.