14 feb - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:49

Inschrijving Engelse  Mijlenloop geopend

HAAKSBERGEN – Sportief Haaksbergen kan zich opmaken voor een nieuwe Engelse Mijlenloop. Op zondag 24 maart 2024 is het weer zo ver. Hardloopliefhebbers die mee willen doen moeten zich van tevoren inschrijven en dat kan vanaf nu! Iedereen die het leuk vindt om aan zijn conditie te werken kan zich inschrijven. Ook mensen met een beperking en kinderen. Net als vorig jaar kunnen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar en mensen met een beperking kosteloos meedoen. 

De Mijlenloop biedt voor elk wat wils: 5 mijl (8,05 km), 10 mijl (16,1 km), een Bedrijvenloop, KidsFunrun, Jeugdloop en een loop voor FrameRunners (2,6 km). Met hulp van een loopfiets leggen deelnemers met een lichamelijke beperking hun parcours af. Het 5 mijl-parcours voert de deelnemers door het fraaie buitengebied van Haaksbergen. Van het dorpshart richting de hoge es bij de Buurserbeek gaat het vervolgens van de Oostendorper Watermolen via het Scholtenhagen weer richting de Markt. Deelnemers aan de 10 mijl leggen het parcours twee keer af.

Samenwerking Enschede Marathon
De organisatie hoopt dit jaar het magische aantal deelnemers van duizend te bereiken, onder meer door een samenwerking met de Enschede Marathon. Mayk Egbers, voorzitter van de organisatie van de Engelse Mijlenloop, vertelt: “Door samen te werken versterken we elkaar. Dat doen we door een arrangement aan te bieden: ‘Van Mijl naar Marathon’. 

Door je in te schrijven voor beide evenementen kun je tegen een aantrekkelijk tarief meedoen aan de tien Engelse Mijlen in maart en de halve marathon in Enschede in april. De tien Engelse Mijlen zijn een perfecte voorbereiding op de halve marathon. Deelname aan beide evenementen stimuleren we graag.”

Inschrijven Engelse Mijlenloop
Inschrijven voor de Engelse Mijlenloop óf voor de combinatie Engelse Mijlenloop – Enschede Marathon kan alleen vooraf en online via engelsemijlenloop.nl.