13 mei - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:00

Inspirerende ‘Tuinadviesdagen’ bij Alwies Ottenschot

HAAKSBERGEN – Voor de tuinliefhebber houdt Alwies Ottenschot zaterdag 16 en 23 mei twee Tuinadviesdagen. Serieuze plannen om de tuin aan te pakken? Plan online een moment met de tuinarchitect om met hem over uw plannen te brainstormen. 

De maand april staat bij het tuincentrum/hoveniersbedrijf van Alwies Ottenschot al 15 jaar in het teken van de Tuinadviesdagen. ,,Die traditie hebben we door de coronacrisis onderbroken, het was op dat moment gewoon niet gepast om mensen uit te nodigen.” Inmiddels kan dat met inachtneming van de protocollen heel goed in het tuincentrum aan de Goorsestraat net buiten St. Isidorushoeve. De Tuinadviesdagen van Alwies Ottenschot zijn er op gericht om ideeën op te doen, vakkundig advies in te winnen en daar vervolgens mee aan de slag te gaan. Voor de gratis en vrijblijvende brainstormsessie met de aanwezige tuinarchitect is het handig foto’s van de tuin, een plattegrond en zo mogelijk een zelfgemaakte collageachtige opzet mee te nemen. Dan heeft de tuinarchitect meteen een beeld van de wensen. ,,Dat praat een stuk makkelijker”, legt Ottenschot uit. ,,Wellicht krijgt zo’n adviesgesprek een mooi vervolg en kunnen we wensen snel in de praktijk tot uiting brengen.”

Dat de Tuinadviesdagen nu zijn doorgeschoven heeft geen enkel gevolg voor beplanting, verzekert de vakspecialist. ,,Alle planten en bomen zijn bij ons potgekweekt en kunnen het hele jaar door worden gepland.” Uiteraard gaat de verkoop  tijdens de Tuinadviesdagen gewoon door. ,,Onze medewerkers zullen daar graag op gepaste afstand bij helpen”, aldus Alwies Ottenschot.