26 mrt - 10:06 Haaksbergen - aangepast om 10:06

Interieurtrends 2024: duurzaam en stijlvol wonen

Benieuwd naar de interieurtrends voor 2024? Dit jaar draait alles om duurzaamheid, natuurlijke elegantie en organische vormen.

Löwik Wonen
Slapen heeft de meest inspirerende trends voor je op een rij gezet, zodat jouw interieur helemaal up-to-date is!
Natuurlijk, rustig en uniek De verbinding met de natuur staat dit jaar centraal. Zwart wordt vervangen door warme houttinten, zachte aardetinten en natuurlijke texturen om een rustgevende en gebalanceerde sfeer te creëren. Niet alleen hout maar ook materialen zoals steen, riet en bamboe zijn steeds prominenter aanwezig in het interieur. Daarnaast zijn
afgeronde vormen een opvallende trend dit jaar. Vloeiende lijnen en subtiel afgeronde banken en tafels zorgen voor een harmonieuze uitstraling. Unieke, handgemaakte stukken zijn dé eyecatchers van 2024. Kies voor meubels en decoraties die het verhaal van vakmanschap vertellen. Gebruik rustige en natuurlijke kleuren voor een sterke basis en maak gebruik van een echte eyecatcher als pronkstuk. Zo creëer je gemakkelijk een geheel met een persoonlijk tintje. Uit je comfortzone met de jaren ‘70 Een andere opvallende trend is de moderne interpretatie van de jaren 70. Herleef de glamour van die tijd met warme kleurenpaletten, geometrische patronen en groovy accenten. Het leuke aan deze trend is dat je het kunt combineren met elke stijl. Het combineren van verschillende kleuren en patronen maakt de ruimte uniek. Voor een tijdloze elegantie kun je kiezen voor de klassieke kleuren. Diepe tinten zoals koningsblauw, smaragdgroen en diep bordeaux gecombineerd met fluweel, marmer en goudaccenten geven je interieur een luxe uitstraling. Ben je niet op zoek naar een luxe uitstraling maar hou je van funky en vrolijk? Ook discoballen zijn tegenwoordig in veel huiskamers te vinden.

Duurzaamheid in alle vormen en maten
Ook duurzaamheid staat dit jaar weer hoog op het lijstje bij de interieurshoppers. Het is inmiddels meer dan een trend; het is een levensstijl die steeds belangrijker wordt in onze huizen. Integreer gerecyclede materialen in je interieur en investeer in slimme technologieën die energie-efficiëntie bevorderen, zoals slimme thermostaten en LED- verlichting. Upcyclen en recyclen zijn daar natuurlijk ook een goed voorbeeld van. Geef je huis een unieke uitstraling door zelf aan de slag te gaan met doe-het-zelfprojecten. Ben je geïnspireerd geraakt door deze trends? Kom dan snel langs bij Löwik Wonen & Slapen in Vriezenveen. Je kunt er zelf rondkijken, advies vragen aan onze adviseurs of een gratis 3D ontwerp laten maken. We staan voor je klaar!