12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:22

Jaarlijkse sale van deel collectie schilderijen Dick Bekkers

‘Een schilderij draagt bij aan je woongenot’

HAAKSBERGEN – In het magazijn van Dick Bekkers moet meer plaats komen voor nieuwe door hem vervaardigde schilderijen. Hoogste tijd om ruimte te maken! Daar heeft de in Haaksbergen geboren en getogen kunstschilder iets op bedacht. “In de maanden november en december houd ik, evenals afgelopen 2 jaar, elke laatste zaterdag van de maand SALE, waarbij ik een deel van mijn collectie schilderijen te koop aanbied voor sterk gereduceerde prijzen”, zegt Dick.

Zijn grote voorraad is mede het gevolg van de schildercursussen die hij al elf jaar organiseert. “Ik ben gewend om met de groepen van mijn leerlingen mee te schilderen en dan tikt het aantal dat je maakt flink aan.” De onderwerpen kunnen van alles zijn, vooral landschappen, dieren, stillevens en figuren. Dick Bekkers houdt van een vrolijk kleurgebruik. Zijn stijl wordt gekenmerkt door een vlotte penseelvoering en zijn onderwerpen zijn goed herkenbaar. “Zo’n SALE zo als ik die houdt, is in Haaksbergen niet eerder vertoond. De kunsthandel heeft betere tijden gekend, maar dat is niet mijn belangrijkste drijfveer om een deel van mijn voorraad op te willen ruimen. Ik vind het gewoon zonde dat er zoveel schilderijen in mijn magazijn staan die door niemand worden gezien. Het is toch veel mooier wanneer die bij mensen aan de muur komen te hangen? Met een schilderij is het altijd heel persoonlijk: wanneer je erop valt, dan kan dat bijdragen aan je woongenot. Bovendien kunnen door zo’n sale ook mensen met een kleinere beurs met de aanschaf van een schilderij hun interieur verfraaien. Als ik daarmee mensen blij kan maken, dan word ik dat zelf ook. Koopt men er ook een lijst bij uit de huidige collectie, krijgt men hier nog eens 10% korting op.”

De eerste SALE wordt zaterdag 2 november van 10 tot 16 uur gehouden in zijn atelier aan de Spoorstraat 55 en vervolgens elke  zaterdag, dit in elk geval t/m  21 december. Er is niet alleen keus uit zorgvuldig geselecteerde schilderijen, maar ook gaan een flink aantal fraaie showmodel-lijsten, waaronder schitterende klassieke profielen, in de uitverkoop. Hier komt niet nog eens een extra korting op!. Men kan vrijblijvend komen kijken en de toegang is gratis.