14:57 Haaksbergen - aangepast om 15:07

Jeroen Lammertink wint Grote Prijs Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Het prestigieuze biljarttoernooi de Grote Prijs van Haaksbergen is gewonnen door Jeroen Lammertink. Hij versloeg medefinalist Hans de Jager.

 Het is de tweede keer dat Lammertink de trofee voor deze titel in ontvangst mocht nemen. Eerder in 2005 werd hij ook al tot de beste driebandenspecialist van Haaksbergen gekroond. Lammertink liet vanaf de eerste dag in de finaleweekend zien kandidaat te zijn voor de titel in de B-poule. Met goed biljartspel bleef hij de eerste dag ongeslagen. In de voorlaatste ronde verslikte de nieuwe kampioen zich nog in Lucien Doeschate. Maar in een directe confrontatie wist hij alsnog de finale van de B poule te winnen van de op dat moment nog ongeslagen Tonny Leferink.

 A-poule
In de A-poule was het aanvankelijk minder spannend. In de voorlaatste wedstrijd van deze poule wist De Jager zijn finale plaats veilig te stellen. Alleen in de eerste wedstrijd moest hij de punten delen met Gerrit Heersink. Heersink en Joris Put hadden toen al punten gemorst. Toen ze vervolgens weer punten lieten liggen, kon Heersink zich als winnaar van de A-poule opmaken voor de finale. In de zeer druk bezochte finale bij de Oude Molen maakte  Lammertink zijn kandidatuur voor de titel waar. Hij won in 23 beurten. De Jager kwam er in de finale niet aan te pas en moest daardoor de titel van de Grote prijs van Haaksbergen aan zijn tegenstander laten.