11 mrt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:24

Jeugdatleet Jory Davids toont vorm

HAAKSBERGEN – Jory Davids (links op de foto) uit Haaksbergen is in vorm. In de atletiekinterland Nederland, Duitsland, Wallonië en Vlaanderen onder 17 jaar hebben Marleen Baas en Jory Davids hun persoonlijke records weten aan te scherpen.

Marleen Baas verbeterde haar persoonlijke record in Gent bij het verspringen, 5.54 meter. Dat leverde de derde plaats op. Ook op de 400 meter was Baas sneller dan ooit. Met een tijd van 60.71 werd ze vierde op dit onderdeel. Jory Davids kreeg een dag van tevoren te horen dat hij mee mocht doen aan de 400 meter. Davids liet een uitstekende tijd noteren van 54.69. Het was de vijfde tijd in het eindklassement. Jermaine Kleine werd bij het verspringen zevende met een afstand van 5.92 meter. Artur Harwig werd zevende bij het hink-stap-sprong met een afstand van 11.14 meter. Jory Davids leverde eerder dit seizoen een uitstekende prestatie op het NK in Apeldoorn.

De scholier uit Haaksbergen werd tweede bij het verspringen voor C-junioren. Jory Davids traint bij RTC Atletiek Oost. Dat is een regionale selectie, die op de baan van AC Tion in Enschede traint. In Enschede staat de training onder leiding van Marcel Dost, Harry Dost en Vincent Kersies. Jory Davids zei onlangs in deze krant dat verspringen en hordelopen zijn beste onderdelen zijn.