01 mei - 11:00 Haaksbergen - aangepast om 13:57

José bruisend middelpunt bijzonder jubileum

HAAKSBERGEN – Hiep, hiep, hoera! José Wilson woont 50 jaar in het Wiedenbroek en dat was een feestje waard. ’s Morgens was er koffie met gebak, ’s middags patat met een lekkere snack.

Het verhaal José Wilson is een bijzonder verhaal van een meisje dat op 12-jarige leeftijd vanuit het westen van het land in Haaksbergen kwam wonen. Het Sint Antonius, de voorloper van Verpleeghuis Het Wiedenbroek, was destijds een van de weinige zorglocaties in Nederland, speciaal voor kinderen en jongeren. Van daaruit verkaste ze niet veel later naar de afdeling Langeloo van verpleeghuis Het Wiedenbroek. Hier heeft José altijd gewoond op een vierpersoonskamer. Medewerkers zijn dol op José en vinden het hartstikke fijn om te zien dat hun grote vriendin het super naar haar zin heeft sinds ze met de intrede van kleinschalig wonen in een mooi ingericht appartement woont.

Mentor Marcel Hasperhoven krijgt van zijn collega’s alle lof voor de wijze waarop hij de zorgtaken voor José behartigt. ,,Marcel is een mentor die veel meer doet dan alleen de zaken regelen. Hij gaat met José wandelen, koffie drinken en bij mooi weer een ijsje met haar eten in het dorp. Het lijkt allemaal zo gewoon, maar voor José zijn dat hele bijzondere dingen.” En zoals op de foto goed is te zien genoot José met volle teugen van haar jubileum.