12:00 Haaksbergen - aangepast om 20:58

Joshuagemeente: Wie is de ‘Kunstenaar?’

HAAKSBERGEN  – Zondag 8 maart staat in het Harmoniegebouw aan de Uitterhoevestraat een bijeenkomst waar deze vraag centraal staat. De Christengemeente Joshua zet de deuren open voor iedereen die is geïnteresseerd in de ‘Kunstenaar’.

Maar wie of wat is Joshuagemeente eigenlijk. ,,Het blijk dat toch veel mensen met de vraag lopen hoe ze God vinden”, weten ze bij de Joshuagemeente. Dat is een lastige vraag als je uitgaat van een mens zoals we zijn. De vraag is niet lastig als je aan de andere kant begint en uitgaat van God.” Noaberschap staat hoog in het Twentse vaandel geschreven. ,,Omzien naar de medemens. Mensen ter zijde staan met raad en daad. Bijvoorbeeld door praktische hulp te bieden. Of door bijstand te verlenen aan mensen die geestelijk in nood zijn geraakt.”

Voor de goede orde: de Joshuagemeente legt niemand iets op en stelt geen voorwaarden. Iedereen kan deelnemen aan activiteiten en bijeenkomsten, ongeacht religie en afkomst. ,,In al onze bijeenkomsten en activiteiten willen we tot uitdrukking laten komen samen op zoek te gaan naar God. Dat doen we op meerdere manieren:  in de samenkomst op de zondagochtend waar wordt gezongen, gebeden en geluisterd naar een woordverkondiging vanuit de Bijbel. Met de Joshua-kids kinderdienst op deze zondagochtend, bedoeld voor kinderen van de basisschool en een oppasdienst voor de jongere kinderen. Met Bijbelstudie waarbij we ons verdiepen in enkele gedeelten uit de Bijbel. Verder worden we er Alpha-cursussen georganiseerd, een serie van elf avonden waarop we met een groep mensen van binnen en buiten de gemeente gezamenlijk de maaltijd gebruiken en de basisprincipes van het christelijk geloof behandelen. En er zijn activiteiten voor de jeugd.”

‘Wie is de Kunstenaar’ begint zondag om 10.00 uur in het Harmoniegebouw. Met een afwisseling van zingen, een filmpje, een act en een korte uitleg wordt er een uur aandacht besteedt aan dit actuele thema. Bij een kop koffie of thee kan er worden nagepraat. Voor kinderen tot 6 jaar is er oppas.

Meer informatie: www.christengemeentejoshua.nl.