12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:38

Kerstmarkt Veldmaat uitgebreid tot echte publiekstrekker

De Veldmaat in Haaksbergen pakt volgende week vrijdag 15 december uit met een ruim opgezette Kerstmarkt in en rond de Bonifatiuskerk. In de kerk is er van 14 tot en met 17 december bovendien een bijzondere Kerstkribbententoonstelling.

Ze pakken het dit jaar groots aan in De Veldmaat. De Kerstmarkt speelt zich volgende week vrijdag (16 tot 20 uur) in z’n geheel af op het kerkplein rond de Bonifatiuskerk. ,,Aan de voor- en zijkant van de kerk staan zo’n 20 kraampjes   opgesteld als hart van de Kerstmarkt”, laat Francis Wallerbosch namens de ondernemers weten. ,,Want er is veel meer te doen en het is niet meer zoals andere jaren alleen iets van de  ondernemers. Het initiatief is vanuit de kerk genomen. Sfeervolle activiteiten als dans en muziek gaan gepaard met leuke kraampjes, Glühwein, wafels en nog veel meer. En alles in winterse kerstsfeer. De snert van Fenna moet je beslist komen proeven”, verzekert de eigenares van DA De Veldmaat. ,,Die is heerlijk.”

Oude kerststal
Jos Westendorp laat als kartrekker vanuit de kerk weten dat de Kerstkribbententoonstelling bijzondere exemplaren bevat. En ze komen weer uit alle windstreken. ,,Zo wordt onder meer de oude kerststal uit de kerk van Lettele bij Deventer hier opgebouwd door onze parochievicaris Willy Rekveld van het pastoraal team Franciscus van Assisië zelf. Met 30 zeer verschillende kerststallen hebben we er meer dan we hadden gehoopt. Het wordt echt heel mooi, met ook onze eigen kerststal. De tentoonstelling duurt van donderdag 14 tot en met zondag 17 december en is dus ook tijdens de Kerstmarkt in De Veldmaat te bezichtigen.”

Sfeervolle happening

In de kerk zullen tijdens de Kerstmarkt van 16 tot 20 uur om het half uur verschillende koren optreden. Francis Wallerbosch nodigt iedereen uit volgende week vrijdag naar de Veldmaat te komen. ,,Het wordt een sfeervolle happening waar we nu al met z’n allen naar uitkijken.”