02 jul - 12:07 Haaksbergen - aangepast om 12:07

Knollenkamp 2019: HHC Haackey’s internationale toernooi pakt groot uit

HAAKSBERGEN – Sinds 1981 een begrip op Haackey: het Knollenkamp Toernooi. Dit gezellige toernooi vormt de kern van de hockeyclub, waarbij de naam zich voordoet uit oude praktijken: hockeyen op echt gras. Tegenwoordig spaart Haackey voor een ‘waterveld’, waarbij de opbrengsten van Knollenkamp hard nodig zijn voor de uitvoering hiervan!

Met teams uit Engeland, Duitsland en Nederland is het voor het grote gros van de deelnemers een gezellige reünie en voor elke nieuweling een warm welkom. Gemixte teams maken zich op voor een spannende strijd in het veld, of zware derde helft. “Het Knollenkamp combineert de gemoedelijkheid van een kleine club met de sfeer van een groot evenement, dat maakt het zo gezellig dat ieder jaar de internationale teams terugkomen” vertelt Eva Alferink, één van de 5 organisatoren. “Elk team doet ontzettend hard zijn best om zich te betrekken in het evenement: iedereen heeft een unieke team-outfit, waarbij de ene nog creatiever dan de ander. Dit jaar was het thema Après-ski, dat gaf leuke gezichten met het warme weer”, vult Mirte van der Holst haar aan.

Met een fanatiek hockeytoernooi overdag en knalfeesten in de avond is het weekend van Knollenkamp 2019 weer een groot succes. “Met behulp van plaatselijke ondernemers, zoals Bakker Bart, kunnen wij dit allemaal mogelijk maken. Ieder jaar wordt het evenement groter. Het organiseren wordt steeds leuker!” beaamt Thomas Abbink. De organisatie zit volgend weekend alweer voor de volgende editie van Knollenkamp 2020 en verwacht hierbij het nog groter aan te pakken.

Foto: Ties Olthuis