09:47 Haaksbergen - aangepast om 09:47

Koninklijke onderscheiding Bon Boys-erelid Gerrit Lammers

Hij is erelid van zondagtweedeklasser SV Bon Boys, was er jarenlang voorzitter en verricht er al meer dan een halve eeuw op alle mogelijke manieren vrijwilligerswerk. Gerrit Lammers (84) uit Haaksbergen is bovendien al meer dan twee decennia voorzitter van de VVE bij het Haaksbergse wooncomplex De Broeckhuysgaerde. Voor zijn verdiensten voor de samenleving werd hij op zondag 27 juni benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Tijdens een voetbalwedstrijd van het eerste van Bon Boys, ter gelegenheid van zijn afscheid als vrijwilliger aldaar, kreeg hij door burgemeester Welten de bijbehorende versierselen opgespeld.

Gerrit Lammers begon in 1970 met zijn vrijwillige werkzaamheden bij SV Bon Boys. Hij was elftalleider, werd bestuurslid in het jeugdbestuur en maakte deel uit van diverse commissies. Hij was hierdoor ook betrokken bij de internationale uitwisselingen en de organisatie daarvan. Vanaf 1993 was hij voorzitter van het hoofdbestuur. Naast deze bestuurlijke inzet was hij er ook voor hand- en spandiensten. Hij was betrokken bij diverse uitbreidingen van onder meer het clubgebouw en de kleedkamers. Ook heeft hij gezorgd voor het opzetten van een sponsorcommissie. Toen hij aftrad als voorzitter werd hij benoemd tot erelid van SV Bon Boys. Hij bleef zich vervolgens tot op de dag van vandaag inzetten voor de club.

De Broeckhuysgaerde

Naast zijn drukke werkzaamheden bij ‘zijn’ Bon Boys, is Haaksbergenaar Gerrit Lammers sinds 1999 voorzitter van de vereniging van eigenaren bij een wooncomplex in Haaksbergen genaamd De Broeckhuysgaerde. Hij is hierin zeer actief. Hij zit niet alleen de algemene ledenvergadering voor, maar ook de technische commissie en hij coördineert allerlei activiteiten voor de bewoners. Hij zorgt er bovendien voor dat het onderhoud binnen het complex goed geregeld is. Daarnaast is hij aanspreekpunt voor de bewoners.