14:37 Haaksbergen - aangepast om 11:41

Lente in Schaapskooi “Horstervennehoes”

HAAKSBERGEN – De lente is begonnen, gezellig geblaat, dartelende lammetjes en we hopen op een kooi vol vrolijke kinderstemmetjes. Maak het mee en kom naar dit prachtige familie-evenement op tweede paasdag 1 april (geen grap) tussen 10:00 en 16:00 uur.

De schapen hebben gelammerd, onze schaapskooi mag weer open voor publiek en de lammetjes kunnen bewonderd worden. Brokjes om de dieren te voeren zijn te koop in de kooi. Je zou ook een eigen lammetje kunnen adopteren deze blijft dan bij onze kudde. Je mag persoonlijk een lam uitzoeken, je geeft het zelf een naam en je krijgt een certificaat met foto erbij. Alle dieren hebben een uniek oormerk dus het lammetje (later schaap) blijft altijd voor jou herkenbaar.

Op verschillende tijdstippen zijn er demonstraties schapen drijven en roofvogelshows. Deze prachtige interactieve roofvogelshows worden verzorgd door valkerij De Valkenhof uit Aalten. Vooral voor kinderen is dit een spannend avontuur en de kans bestaat dat ze uitgenodigd worden om mee te doen. Dit moet je een keer gezien en beleefd hebben. Tussen de shows door kun je voor €5.00 een foto van je laten maken met een roofvogel.

Ons bezoekerscentrum is open, hier vind je veel informatie over het veen, de dieren die daar leven en de schaapskudde.  Vrijwilligers zijn aanwezig om jullie vragen te beantwoorden. Op het erf is een kleine braderie met mooie en veel eigen gemaakte artikelen te koop. Er zijn gezellige zitjes rondom de cateringtent waar jullie terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

De entreeprijs voor kinderen van 4 tot en met 15 jaar is €3.00 en voor volwassenen vanaf 16 jaar €5.00.  Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang. Het is fijn als u contant geld meeneemt, we hebben maar een paar pinautomaten. De opbrengst van deze dag komt geheel te goede aan de schaapskudde.

Voor de juiste rijrichting en parkeren volg de borden en de aanwijzingen van de vrijwilligers. Als het mogelijk is kom dan op de fiets. Honden mogen helaas het terrein niet op hier worden de schapen en roofvogels onrustig van.

We vinden het gezellig jullie te zien op tweede paasdag. Adres: Schaapskooi Horstervennehoes, Schapendrift 11 te Haaksbergen. www.schaapskuddehaaksbergen.nl