13 jun - 11:47 Haaksbergen - aangepast om 11:48

Leren zwemmen tijdens de buitenschoolse opvang 

HAAKSBERGEN – Overal in Nederland vind je water, het is dan ook erg belangrijk dat kinderen goed leren zwemmen. Voor ouders is zwemles vaak een heel circus: het is op onhandige tijden en het heen en weer rijden met de kinderen is nogal een gedoe. Hoe fijn zou het dan zijn dat de buitenschoolse opvang dit voor je regelt?

Goed nieuws! Bij de buitenschoolse opvang van KOSMO HSC in Haaksbergen kan dit binnenkort. Vanaf 4 oktober 2024 begint hier een Zwem-BSO. Kinderen vanaf 4,5 jaar kunnen dan iedere vrijdag tijdens de buitenschoolse opvang hun zwemlessen volgen. 

Alle zwemdiploma’s behalen tijdens de BSO
De zwemlessen vinden plaats in zwembad De Wilder in Haaksbergen en worden gegeven door een ervaren en gediplomeerde zweminstructeur. De zwemles wordt gegeven in kleine groepen en er is altijd een vaste begeleider van de BSO aanwezig. 

Er wordt veel aandacht besteed aan goed watervrij worden en er is tijd om lekker te spelen. Ook kindern zonder zwemervaring kunnen direct beginnen met de zwemles, om in 60 schoolweken alle zwemdiploma’s te halen, afhankelijk van hoe snel zij leren. De lessen op de Zwem-BSO duren anderhalf uur, 2 keer langer dan de gebruikelijke 45 minuten bij reguliere zwemlessen.

Geen gedoe meer met het inplannen van zwemlessen in je drukke agenda. Alles wordt geregeld en aan het eind van de opvang dag kunnen de kinderen weer worden opgehaald bij de BSO. De eerste groep start in oktober 2024 en een tweede groep zal in april 2025 beginnen. De Zwem-BSO vindt uitsluitend plaats op vrijdag. Op maandag, dinsdag en donderdag zijn er bij de buitenschoolse opvang van KOSMO HSC andere leuke sportieve activiteiten te doen die ook zeker de moeite waard zijn!

Meer informatie of aanmelden?
Wil je jouw kind aanmelden voor de Zwem-BSO? Dat kan vanaf nu! Wees er wel snel bij, want vol is vol. Aanmelden kan via de website van KOSMO (kosmo.nl). De buitenschoolse opvang van HSC is te vinden aan Scholtenhagenweg 29 in Haaksbergen, op het terrein van sportvereniging HSC’21. Wil je graag eerst meer informatie? Geen probleem! Bel gerust met KOSMO via 088-2347405 of stuur een mail naar: kindadministratie@kosmo.nl.