12:00 Haaksbergen - aangepast om 17:18

‘Livio koesterde tuin Wiedenbroek in nieuwbouw Wiedenhof’

HAAKSBERGEN  – De Rommelmarkt Commissie van de Hervormde Kerk Haaksbergen-Buurse laat weten zeer content te zijn met de wijze waarop Livio een eerdere donatie heeft meegenomen in de tuinaanleg van het nieuwe Wiedenhof en bericht hierover.

Weekblad Rond Haaksbergen schreef 21 mei 2015 het volgende: Een aantal vrijwilligers heeft onder leiding van Hoveniersbedrijf Hartman de tuin aan de achterzijde van Livio locatie Het Wiedenbroek gerenoveerd. Deze renovatie werd mede mogelijk gemaakt door een financieel ondersteuning van de Rommelmarkt Commissie van de Hervormde Kerk Haaksbergen-Buurse.

Het jaarlijkse plaatselijk goede doel van deze commissie was in januari 2015 nog niet bepaald en in een gesprek met de oud secretaris van de Rommelmarkt, Diny Lammers-Lodeweges, inmiddels bewoonster van Het Wiedenbroek, kwam het voorstel van tuinrenovatie naar voren. Er zijn bewoners, die voor zover zij dat kunnen, graag met de handen in het zand wroeten, zaaien, planten en verzorgen als een zinvolle en vruchtdragende bezigheid. Voor rolstoelgebruikers komen er bakken op werkzame hoogte. Werknemers van Livio, vrijwilligers van de N-H kerk samen met beroepskrachten van het hoveniers bedrijf realiseerden de renovatie. Er zijn planten – struiken en bomen geplant. Waaronder een Japanse Kers die tot grote verrassing voor de bedenker van het plan tuinrenovatie naar haar werd vernoemt: De ‘Diny Lammers-Lodeweges Japanse Kers’. Heden schrijven wij  21 oktober 2019, ruim 4 jaar verder en is door de nieuwbouw van Wiedenhof ogenschijnlijk weinig tot niets meer over van de gerenoveerde tuin. Ogenschijnlijk! Want rondom Wiedenhof is een complete nieuwe tuin aangelegd met prachtige plekken om te genieten van de natuur en goed toegankelijk voor rolstoelgebonden bewoners. In deze nieuwe tuin heeft ook de naar Diny Lammers vernoemde Japanse Kers een mooie plek gekregen.

De bestuurderscommissie Rommelmarkt van de nu Protestantse gemeente Haaksbergen-Buurse is met name Ineke Olthof (manager Zorg & Verblijf Livio, red.) en haar team zeer erkentelijk voor de herplaatsing van deze boom als blijvend en levend gedenkteken van mevrouw Lammers, die op 27 januari jl. na een verblijf bij Livio van circa 6 jaar is overleden. Daarmee geeft Livio aan donaties te waarderen en te koesteren.

Livio Wiedenhof aan Geukerdijk 14 beschikt over een Grand Café waar iedereen van harte welkom voor een kopje thee of koffie. Men kan dan ook de nieuwbouw bekijken en die prachtige tuin inwandelen.