03 jul - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:08

Lotte Aarnink op Twents Songfestival

HAAKSBERGEN  – Lotte Aarnink vertegenwoordigt Haaksbergen op het Twents Songfestival dat komende zondag in het Openluchtmuseum in Ootmarsum wordt gehouden. Lotte staat in de finale met het nummer ‘Kats van ’t Rabat’.

Het nummer met de vrij vertaalde titel ‘Helemaal van de wijs’ ontstond op het welbekende Twentse Schrieverskamp waar Nedersaksisch de insteek is. ”Daar werd ook de vraag gesteld om aan het Twents Songfestival mee te doen. Even getwijfeld, maar het is hartstikke leuk en ook nog de finale gehaald.” 

Inzendingen moeten door de deelnemers in de Nedersaksische taal worden gebracht. Dat kan een zelf gecomponeerd nummer zijn, maar er zijn ook mooie covers in het dialect te horen. ”Het genre is breed. Het mogen gevoelige liedjes zijn, emotionele ballades, meezingers, tranentrekkers en vorig jaar zat er zelfs een rap tussen”, meldt de organisatie.

Kats van ’t Rabat gaat over een niet beantwoorde liefde op wintersport, vertelt Lotte. Waar gebeurd. ”Niet erg hoor. Met mij is het helemaal goed gekomen.” De organisatie kan weer rekenen op een vakkundige jury,  bestaande uit prominente Twentenaren als Monique Sleiderink, Frank Droste, Wilfried Poorthuis, Hans Barkel en Toon Lansink. Van Lotte Aarnink is bekend dat ze niet meedoet als omlijsting van een wedstrijd. ”Het is een finale en daarin wil je hoog eindigen. Het zal spannend worden, want er doen hele mooie liedjes mee. We zullen zien wat het wordt.”

Foto: Lotte Aarnink