04 jun - 11:24 Haaksbergen - aangepast om 11:24

Maar liefst 9 toestelplaatsingen voor turnvereniging

HAAKSBERGEN – Op de individuele springwedstrijden in Bergen op Zoom op 18 en 19 mei kwamen gymnastiekverenigingen uit heel Nederland samen om met hun turners en turnsters een gooi te doen naar een plaats op de landelijke finale wedstrijden in Ahoy te Rotterdam. Haaksbergen was met 6 turners en turnsters afgereisd naar Brabant. Zij wisten maar liefst 9 toestelplaatsingen te bemachtigen. Ongekend succes!

De concurrentie was groot. Maar het lukte Maud Breukers, in categorie Junioren C, tegen 60-70 tegenstanders twee maal bij eerste 15 turnsters te belanden (ongeveer 15 turnsters mogen doorgaan naar de finales). Haar geplaatste toestellen waren Airtrack en Mini-Pegasus.

Tess Bruggeman was de topper. Bij de senioren wist ze zich op alle drie de toestellen te plaatsen (Airtrack, Minitrampoline en Mini+Pegasus). En op Airtrack zelfs op een hoger nivo (B) te kwalificeren! Ook finale plaatsen voor Femke Breukers (Minitrampoline en Mini-Pegasus) en Kyra Koenderink (Airtrack en Minitrampoline ).

Met supporters, familie en vrienden gaan Tess, Kyra, Femke en Maud uit Haaksbergen op 22 en 23 juni naar Ahoy in Rotterdam om een gooi doen naar een podiumplek.