24 jul - 10:53 Haaksbergen - aangepast om 10:53

Maatjes gezocht!

Iets leuks doen met vrienden of familie. We doen het bijna allemaal wel eens. Naar het theater, uit eten of naar het dorp. Maar er zijn ook mensen voor wie zo’n uitstapje helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Om deze mensen te helpen is mantelzorgconsulent van de Noaberpoort Gerda van der Velde op zoek naar nieuwe Maatjes.

Samen iets doen op zondag

Marian woont in het buitengebied van Haaksbergen. Doordeweeks onderneemt ze nog van alles, maar sinds het overlijden van haar vriend mist ze vooral de gezelligheid en de uitstapjes in de weekenden. Met name op de zondagen. “We zoeken voor Marian iemand uit Haaksbergen, die juist graag iets wil ondernemen op zondag”, geeft mantelzorgconsulent Gerda van der Velde aan. “Samen een kleine wandeling maken, een praatje maken of ergen naartoe. Het kan van alles zijn.”

Een wandeling maken

Ook voor de Haaksbergse Minie is Gerda op zoek naar een Maatje. Minie gaat graag naar buiten. Haar man kan niet zo goed lopen en zelf zit ze in een rolstoel. “Hierdoor is het voor haar niet mogelijk om alleen naar buiten te gaan”, vertelt Gerda. “Minie komt graag in contact met een vrijwilliger die het leuk vindt om bijvoorbeeld een keer in de week met haar een wandeling te maken naar het dorp of om  ergens een kopje koffie te drinken.”

Aanmelden als maatje

Lijkt het u leuk om samen met Marian iets te ondernemen op zondag? Of wilt u af en toe met Minie een heerlijke wandeling maken? Meld u dan aan bij Gerda van der Velde. Dat kan per mail via g.vandervelde@noaberpoort.nl of bel naar 06 – 13 17 33 22.

Foto: Shutterstock