13:39 Haaksbergen - aangepast om 09:16

Marktondernemers zitten niet stil

HAAKSBERGEN – Bezoekers van de Weekmarkt Haaksbergen ontvangen volgende week woensdag (7 juli) bij iedere aankoop een muntje en bij inlevering van 5 munten krijgt men de originele Weekmarkt-tas met 2 waardebonnen: een foodbon en een non-food bon ter waarde van 5,- euro

En dat is nog maar het begin van een spectaculaire postcorona promotiecampagne van de Weekmarkt. Een week later maken bezoekers kans op gratis kaartjes voor Zwembad de Wilder, een ritje met de trein van de MBS en horecadinerbonnen á 15,- euro per stuk. Deze actie start woensdag 14 juli, te beginnen met kaartjes voor de Wilder en duurt 6 weken lang. Iedere week wordt er van entreekaarten gewisseld”, meldt Monique Barink namens al haar collega- marktondernemers. ,,Met deze Vakantie Weekmarktactie hebben we bewust gekozen voor het zwembad, de museum buurtspoorweg en de lokale horeca. Die hebben alle drie lange tijd niets kunnen doen. We weten zelf wat het is als je onder coronamaatregelen valt en dat is geen pretje.”

Blij verrast

De plaatselijk recreatieve trekpleisters en de horeca kunnen de geste zeer waarderen. Ann Kollen van de MBS is blij verrast. ,,Het zegt iets over de betrokkenheid van deze marktondernemers. Ze krijgen wat van Haaksbergen en ze geven Haaksbergen wat terug. Het is echt een hartverwarmende actie na de coronabeperkingen waar ze ook zelf veel hinder van hebben ondervonden.”

Om kans te maken op vrijkaarten vult de klant na aankoop naam en adres in op een lot en deze gaan in de daarvoor bestemde lotenbak midden op de markt, legt Monique Barink uit. ,,Om 12.30 uur diezelfde ochtend worden de loten getrokken en de gelukkige winnaar bekend gemaakt.”

Dag van de Markt

Dat ze niet stilzitten op de Markt wordt nog eens bevestigd met de aankondiging van de eerstvolgende Dag van de Markt. Dit jaar pakken de marktondernemers ongekend uit.

,,We houden deze dag op 20 oktober. Dat is de woensdag in de herfstvakantie en die zal nog leuker, grootser en verrassender worden dan de mensen gewend zijn. Dus snel in de agenda noteren: woensdag 20 oktober Dag van de Markt in Haaksbergen.”

Foto: Weekmarkt Haaksbergen