18:00 Haaksbergen - aangepast om 11:42

Medailleregen V&K op individuele springwedstrijden

HAAKSBERGEN/NIJVERDAL – Zaterdag 6 april hebben vier springers van VenK  maar liefst 10 medailles gescoord op de Regionale wedstrijden “Individueel springen dames senioren en heren in Nijverdal! Femke Breukers, Kyra Koenderink, Guus van der Kuil en Maurice Timmerman kwamen uit voor onze vereniging.

De turners sprongen op de onderdelen Minitramp, Minitramp + pegasus en Airtrack hun beste sprongen, waaronder schroeven, verschillende salto’s: gehoekt, gestrekt en dubbele. Femke en Kyra wisten zelfs een perfecte 4.0 te scoren bij hun sprong op het onderdeel Minitramp met Pegasus . Dit is uitzonderlijk en betekende dat de jury geen enkele afwijking kon vinden. Voor Guus en Maurice waren dit hun eerste individuele wedstrijden. Zij wisten het publiek te vermaken met hoge en spectaculaire elementen.  Medaille verdeling: Guus won 3 maal goud, Maurice 2 maal goud en 1 maal zilver, Femke 2 maal goud en 1 maal zilver en Kyra 1 maal goud. Op 13 april kwamen de junioren Maud Breukers, Sophie Botterhuis, Froukje Hoen, Mirte Ottenschot, Merle Molenveld en Julijn Kamphuis uit voor de “Individuele springwedstrijden voor Dames Junioren (ook in Nijverdal)”. Allemaal in de C-categorie en allemaal op de drie toestellen. Dit waren wedstrijden met veel deelnemers per onderdeel. De concurrentie bestond per toestel uit 30 tot 45 tegenstanders. Ook hier is erg goed gepresteerd: Goud voor Maud op de Airtrack! Zij wist dit onderdeel te winnen. Op de minitrampoline haalde  Maud zilver en Merle brons.  Op het onderdeel Minitrampoline met Pegasus, ging het ook erg goed: Maud en Sofie wisten de gedeelde 4e plaats te claimen, net naast het podium. Twee succesvolle wedstrijddagen! De springers werden aangemoedigd door meegereisde supporters. Op 20 april deed VenK Haaksbergen we mee aan de regionale Individuele spring wedstrijden voor de jeugd in Nijverdal. Op 18 en 19 mei zijn er plaatsingswedstrijden in Bergen op Zoom. Spannende wedstrijden om plaatsingsbewijzen te bemachtigen voor de landelijke finales in Ahoy, juni dit jaar. VenK Haaksbergen gaat dit jaar meedoen met 7 springers.