03 jul - 12:05 Haaksbergen - aangepast om 11:07

Montessorischool winnaar Grote Verkeersquiz

Driehonderd enthousiaste basisschoolleerlingen togen donderdag 27 juni naar het Kulturhus voor de Grote Verkeersquiz. De leerlingen streden met elkaar om de prestigieuze prijs met bijbehorende wisselbeker. Tot het laatst toe was het spannend. De leerlingen van de Montessorischool wisten uiteindelijk de vragen het best te beantwoorden en kwamen als winnaar uit de bus. Basisschool Paus Joannes kreeg de prijs voor het mooiste spandoek.

Na enkele voorrondes mochten tien basisscholen meespelen in het Kulturhus. Van elke school speelden twee leerlingen mee. Aan de beslissende finaleronde deden uiteindelijk de Montessorischool, Honesch, Holthuizen en St. Bonifacius (uit de Hoeve) mee. De Montessorischool mocht de prijs mee naar huis nemen. De Honesch werd tweede en de Holthuizen veroverde de derde plaats. De kinderen hadden er deze middag zichtbaar lol in. Dat was mede te danken aan Bart Meijer, – bekend van tv-programma’s als Klokhuis en Zapp Live – die de presentatie voor zijn rekening nam.

Kwetsbaar

Wethouder Jan-Herman Scholten mocht de prijzen uitreiken. Dat deed hij met plezier, want ook hij ziet dat verkeerseducatie op basisscholen enorm belangrijk is. “Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Het helpt hen als ze de verkeersregels in ieder geval goed kennen. Als ze zich daar netjes aan houden en goed opletten, dan gebeuren er minder ongelukken.” De Grote Verkeersquiz Haaksbergen werd georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Haaksbergen en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

Foto: Fanatieke en dolenthousiaste leerlingen lieten hun kennis van de verkeersregels testen bij de Grote Verkeersquiz 2019