12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:30

Na 48 jaar is het mooi geweest

HAAKSBERGEN – Weinigen zullen zolang bij dezelfde werkgever in dienst zijn geweest als Leo Scholten bij de firma Langezaal. Na 48 jaar gaat onze 70-jarige plaatsgenoot met pensioen. De vriendschapsband zal altijd blijven.

Leo Scholten begon in 1973 als vrachtwagenchauffeur en in die periode werkten er 4 mensen bij het bedrijf dat was opgericht door Jan Langezaal, de vader van huidig directeur Han Langezaal. ,,Met Rob als zoon van Han Langezaal is de derde generatie inmiddels tot het bedrijf toegetreden. Na mijn ziekte in de jaren negentig ben ik van vrachtwagen afgegaan ben toen het magazijn mee gaan opzetten”, vertelt Scholten, die ooit dacht de 50 jaar vol te maken bij Langezaal. ,,Maar dat moet ik niet doen. Voor mijn gestel is het beter om nu te stoppen. Ik kan nu nog fietsen en mountainbiken en er met de tweespan paarden op uit. Het is tijd om van die leuke dingen te gaan genieten zonder de verplichting elke dag vroeg op te staan. Het is nog niet zo heel lang geleden dat ik minder ben gaan werken en helemaal stoppen zal even wennen zijn.” Scholten was als groot paardenliefhebber overigens jarenlang vaste gast bij de Military van Boekelo. 15 Jaar lang beheerde hij de Langezaal-hindernis van de military en was altijd van veraf al te herkennen aan zijn zwarte hoed, gele jas en fluitje in zijn hand. ,,Dat was een hele mooie tijd en heb er door de jaren heen veel mensen leren kennen.”

Afgelopen donderdag nam hij officieel afscheid. Directeur Han Langezaal sprak Leo toe en bedankte hem voor zijn enorme inzet in de afgelopen jaar. Aan Leo werd een passend cadeau overhandigd, dat als een mooie herinnering dient aan 48 jaar trouwe dienst.  Ook de collega’s hebben Leo verrast, als waardering voor al zijn inspanningen. Leo bedankte als laatste de directie en collega’s voor de vele mooie jaren, die ze met elkaar hebben gehad en eindigde met het Twents gezegde: ,,D’r is nen tied van komm, en nen tied van goan, en die tied van goan is noe kom’n.”

Foto: Leo Scholten, zoals velen hem herkennen uit de tijd dat hij de Langezaal-hindernis verzorgde tijdens de Military van Boekelo. Na een dienstverband van 48 jaar bij de firma Langezaal gaat Leo Scholten van zijn pensioen genieten. Foto: Langezaal Haaksbergen BV