22 mei - 13:52 Haaksbergen - aangepast om 13:53

Naar het mbo? Kijk het webinar ‘Studiefinanciering: hoe werkt het?’

REGIO Mbo-studenten hebben recht op studiefinanciering als ze 18 worden. En als ze nog geen 18 zijn, kunnen ze al wel gebruikmaken van het studentenreisproduct. Deze en andere zaken over studiefinanciering komen voorbij in het webinar.

Om (aankomende) mbo’ers en hun ouders goed voor te bereiden organiseert DUO op donderdag 30 mei om 19:30 uur een gratis webinar. In dit webinar wordt onder andere uitgelegd waar een student recht op heeft, hoe het aanvragen van studiefinanciering werkt, en hoe het zit met het studentenreisproduct en het eventueel terugbetalen.

Tijdens het webinar behandelen medewerkers van DUO alle praktische zaken rondom studiefinanciering. Er is uiteraard ook ruimte om vragen te stellen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op duo.nl/webinar en krijgen via de e-mail een herinnering op de dag van de uitzending.

DUO voert voor het ministerie van OCW onder andere wetten en regelingen uit op het gebied van bekostigen van onderwijsinstellingen, verstrekken en innen van studiefinanciering en tegemoetkoming schoolkosten en het verzorgen van het proces diploma-erkenning en -legalisatie.