15:43 Haaksbergen - aangepast om 09:44

Najaarsstoomdagen bij Museum Buurtspoorweg

Zaterdag 15 & zondag 16 oktober 2022

HAAKSBERGEN – Een goed begin van de Herfstvakantie; onze Najaarsstoomdagen. Op zaterdag 15 en zondag 16 oktober zetten we al onze rijvaardige stoomlocomotieven onder stoom voor een extra uitgebreide dienstregeling. Ook de WISMAR Railbus zal daarbij in actie komen. Daarnaast zullen er diverse andere stoommachines in allerlei formaten én modelbanen te bewonderen zijn op onze stations Haaksbergen en Boekelo. Tot slot laten we ook nog diverse goederentreinen rijden op ons lokaalspoor. Er is dus twee dagen lang van alles te zien én te doen bij Museum Buurtspoorweg.

Zaterdag 15 oktober
Deze dag is ons museum geopend vanaf 12:00 uur en vertrekken de stoomtreinen om 13:00 uur, 15:00 uur én 19:00 uur vanaf station Haaksbergen. Daarnaast komt ook onze WISMAR Railbus in actie, om 16:00 en om 19:30. We maken dus maar liefst twee avondritten, waarbij de modelbanen die te bewonderen zijn in de museumloods op station Boekelo ook extra uitverlicht zullen zijn.
Naast de treinritten kun je op station Haaksbergen diverse stoommachines in actie bewonderen. Zo rijden er miniatuur stoomtreintjes over het emplacement en laat Bennie Gerwers zien hoe men vroeger met behulp van de stoommachine klompen maakte.

Zondag 16 oktober
Deze dag is station Haaksbergen al vanaf 09:00 geopend en vertrekt de eerste passagierstrein om 09:45 uur. We maken de zondag maar liefst 8 stoomtreinritten, waarbij je zowel op kunt stappen vanaf station Haaksbergen als station Boekelo. We werken niet meer met een tijdslot, je boekt dus een ticket voor de hele dag. Daarbij mag je zoveel stoomtreinritten maken als je wilt.

Ook deze dag is er van alles te zien en te beleven op de stations. Stoommachines, modelbanen, kinderactiviteiten én je kunt zomaar een reiziger uit het verleden tegenkomen. De Tijdreizigers zullen deze dag namelijk ook weer hun opwachting maken in ons museum.

Oude Voertuigendag
Zondag 16 oktober staat heel Boekelo in het teken van Oude Voertuigendag. Het centrum staat dan weer bomvol met de mooiste historische voertuigen. Combineer een ritje met de trein dus vooral met een bezoek aan dit bijzondere evenement. Vanaf het perron van station Boekelo loop je zo het centrum in en sta je binnen de kortste keren tussen de oude motoren, brommers, auto’s en traktoren.

Meer informatie
Alle informatie over onze Najaarsstoomdagen en tickets voor dit evenement zijn te vinden op onze website www.museumbuurtspoorweg.nl/najaarsstoomdagen. Hier vind je naast een overzicht van alle activiteiten ook de dienstregelingen van beide dagen. Wel goed om te weten is dat een ticket geldig is als dagkaart. Naast een bezoek aan ons museum inclusief alle activiteiten kun je met datzelfde kaartje dus zoveel (stoom)treinritten maken als je wilt. Kom ook bewonderen en beleven op zaterdag 15 en zondag 16 oktober. Welkom bij Museum Buurtspoorweg.