09:37 Haaksbergen - aangepast om 09:38

Natuurmonumenten start nieuw vrijwilligersproject

HAAKSBERGEN – In Twente kennen we bij Natuurmonumenten veel vrijwilligers. Tweehonderd mensen die allemaal de natuur een warm hart toedragen en geregeld de handen uit de mouwen steken voor natuurbeheer en -beleving.

Naast deze tweehonderd ‘vaste helpers’ gaat Natuurmonumenten op projectbasis de hulp van natuurliefhebbers vragen. Met het project ‘Help de boswachter!’ kunnen mensen zich inschrijven voor deze activiteit. De eerste ochtend is gepland op 30 oktober as. Samen met de boswachter gaat de groep deelnemers de Amerikaanse Vogelkers te lijf.

Help de boswachter

Reden hiervoor is dat er via verschillende kanalen, bijvoorbeeld social media, vaak een verzoek kwam om een keer een dag of dagdeel te mogen helpen. In die behoefte voorzien we nu met de activiteit ‘Help de boswachter’. Natuurmonumenten zorgt voor koffie en een uitgebreide uitleg. In combinatie met hulp van energieke deelnemers is een klus dan zo geklaard. Aanmelden via de website is noodzakelijk: www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/buurserzand/agenda/help-de-boswachters-twente