24 jan - 14:52 Haaksbergen - aangepast om 13:54

Nieuw orkest voor ooit gestopte ‘terugkeerders’

HAAKSBERGEN – Wie ooit is gestopt met het bespelen van een instrument en het eigenlijk best leuk lijkt om het weer op te pakken, kan nu z’n comeback maken. Ben je veertiger, vijftiger of misschien al zestiger; trek dan nu de stoute (muziek)schoenen aan.

 Want de Haaksbergse Harmonie doet mee aan het landelijk project Nieuw Talent Orkest. Ook wie nog nooit een instrument in handen heeft gehad, is van harte welkom. ,,Wil je ontdekken of je iets met muziek hebt, dan moet je meedoen”, verzekert Wilco Slotboom van de Haaksbergse Harmonie. En niet laten afschrikken door de titel van het project, want we kunnen niet allemaal een talent zijn. Slotboom: ,,Het gaat erom dat je de oude liefde oppakt zonder lastige drempels en weer geniet van samen muziek maken. De muziek is toegankelijk en speciaal geschreven voor dit project dat 10 weken duurt.”

 Jonge aanwas is een lastig verhaal voor harmonieorkesten en daarom mikken ze in Haaksbergen op een hele andere doelgroep. ,,Je zit met de 40-plusser in een hele andere vijver te vissen”, aldus Wilco Slotboom. De Haaksbergse Harmonie stelt de instrumenten overigens beschikbaar. Er hebben zich inmiddels zo’n 20 belangstellenden aangemeld. Dat kan nog tot en met 31 januari.