11:15 - aangepast om 11:22

Nieuwe fietsroute langs Haaksbergse waterwerken

HAAKSBERGEN – Tijdens de Twentse Waterweken, van 29 april tot en met 12 mei, wordt de waterhuishouding van Haaksbergen in de spotlights gezet met een nieuwe fietsroute. Met een lengte van bijna 27 kilometer neemt deze route fietsers mee langs de mooiste waterwerken van de gemeente. Onderweg is er niet alleen de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid, maar ook om meer te leren over de waterhuishouding van Haaksbergen. Bij elke ‘hotspot’ op de route zijn interessante feiten na te lezen.

Het startpunt van de route is de markt in Haaksbergen, maar fietsers hebben de vrijheid om vanaf elk gewenst punt te beginnen. Bij de Twentse Waterweken wordt aandacht gevraagd voor zaken als wateroverlast, hittestress en droogte. Tijdens de fietstocht ontvangen inwoners hier meer informatie over. De route is te vinden op haaksbergen.nl/fietsroute-water. Degenen die gebruik maken van een navigatie-app op de telefoon of een gps-apparaat op de fiets kunnen via de site een gpx-bestand downloaden. 

Win een prijs
Tijdens de Twentse Waterweken wordt iedereen aangemoedigd om een leuke en creatieve foto te maken tijdens het fietsen van de route en deze te delen via communicatie@haaksbergen.nl. De beste inzending ontvangt na 12 mei bericht over de gewonnen prijs.