16 apr - 17:03 Haaksbergen - aangepast om 17:03

Nieuwe namen gemeentelijke begraafplaatsen

De twee gemeentelijke begraafplaatsen in Haaksbergen krijgen een nieuwe identiteit. De Gemeentelijke begraafplaats Het Waarveld, gelegen aan de Waarveldweg, en de historische begraafplaats aan de Enschedesestraat gaan beiden namelijk verder onder een nieuwe naam.

De begraafplaats Het Waarveld zal verdergaan als Begraaf-en Gedenkpark Het Waarveld. De oude begraafplaats aan de Enschedesestraat had geen eigen naam. Deze is nu officieel omgedoopt tot Herdenkingspark de Hooge Weide.

Herdenkingspark De Hooge Weide
Deze begraafplaats is geopend in 1828. Bij de opening lag het op een perceel met de naam ‘De Hooge Weide’, wat vanaf nu dus ook de officiële naam zal zijn. Op deze plek is het niet meer mogelijk om te begraven, maar er wordt wel gewerkt om het park toekomstbestendig te maken. Zo worden meerdere nieuwe functies toegevoegd zoals een urnenveld en een strooiveld. Ook komt er ruimte voor herdenkingsbomen, een plek met betonnen zitelementen met een bloementafel en een herdenkingsboom van cortenstaal. Op de blaadjes van deze boom kunnen namen van overleden dierbaren worden vermeld.

Begraaf- en Gedenkpark Het Waarveld
Begraaf- en Gedenkpark Het Waarveld bestaat sinds 1985 en is gelegen in een mooie bosrijke omgeving. In tegenstelling tot Herdenkingspark De Hooge Weide kan begraven hier wel. Aan de rand van het Buurserzand is er een gedeelte voor natuurbegraven aangelegd. De graven kennen hier een natuurlijke uitstraling met een Twentse veldkei. Verder beschikt het park over meerdere asbestemmingen: twee columbaria, een urnveld en een strooiveld.